Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. December 07. 15:21, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Az izraeli politikusok állampolgárságának nyilvántartásáról kérdezi Vona az ország nagykövetét

Az izraeli politikusok állampolgárságának nyilvántartásáról kérdezi Vona az ország nagykövetét

Nyílt levelet intézett Ilan Morhoz, Izrael budapesti nagykövetéhez Vona Gábor, a Jobbik elnöke arról érdeklődve, hogy Izraelben hogyan tartják nyilván a képviselők és kormánytagok egyéb állampolgárságát.

A levélben - amelyet pénteken juttatott el a Jobbik az MTI-hez - Vona Gábor emlékeztetett képviselőtársa, Gyöngyösi Márton képviselőtársa nagy vihart kavart mondataira. "Azt, hogy az elhangzott szavak nem fedték a felszólalás igazi szándékát, mind a képviselő, mind a párt elismerte" - tette hozzá, kifejtve pártja eredeti javaslatát.
A Jobbik szerint - folytatta - az embereknek tudniuk kell, kikre adták a voksukat, ezért nyilvános például a képviselők vagyonnyilatkozata, iskolai végzettsége, nyelvtudása, felszólalásai. "A mi kérdésünk a következő: miért nem lehet Magyarországon nyilvános adat az, hogy egy vezető politikus (képviselő, kormánytag) rendelkezik-e más állampolgársággal is?" - írta a pártelnök, aki szerint ez bizonyos kérdésekben igenis jelenthet nemzetbiztonsági kockázatot.
Vona Gábor ezzel kapcsolatban arra kérte Izrael budapesti nagykövetét, tájékoztassa őt arról, "Izraelben hogyan tartják nyilván a képviselők és kormánytagok egyéb állampolgárságát, és annak megléte esetén hogyan biztosítják számukra a politikai tevékenység folytatásához szükséges feltételeket".

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV