Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Május 19. 07:58, péntek | Helyi
Forrás: Forrás: N.ZS.

Az oktatás változásairól tartottak konferenciát a Montágh iskolában

Az oktatás változásairól tartottak konferenciát a Montágh iskolában

A köznevelés aktualitásairól tartottak konferenciát csütörtökön Esztergomban, a Montágh Imre speciális óvoda és iskolában.

A program célja, hogy a pedagógusok információkat kapjanak a köznevelés rendszerét érintő változásokról, feladatokról, fejlesztésekről.

A Nemzeti Pedagógus Kar 2017-ben elhatározta, hogy minden megyében legalább egy rendezvényt szervez. A konferencia célja, hogy a résztvevő pedagógusok közvetlenül az ágazati irányítás képviselőitől kapjanak tájékoztatást a köznevelés rendszerét érintő aktuális feladatokról, a tervezett változásokról, a fejlesztési projektekről.

Iszák Tibor, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökhelyettese elmondta: fontos, hogy jelen legyenek minden intézményben és bízzanak bennük a pedagógusok, hiszen az ő érdekeiket képviselik. Szeretnék, ha egy optimális szabályozási rendszerben tudnának dolgozni, ahol minél kevesebbet változnak a körülmények.

A rendezvényt Bánhidy László alpolgármester nyitotta meg. Köszöntőjében a világ változásaira hívta fel a figyelmet.

Úgy fogalmazott: a pedagógusok munkáját valamilyen módon ezekhez a változásokhoz hozzá kell igazítani. Az igazi kihívás, hogy ez a felgyorsult folyamat mellett hogyan lehet megőrizni az igazi értékeket. Ez nem egyszerű feladat a mai világban – tette hozzá az alpolgármester.

A rendezvényen mások mellett előadást tartott Czunyiné Bertalan Judit kormánybiztos is, aki az iskolákban lévő digitális tartalomfejlesztésről beszélt a jelenlévőknek.

Kiemelte: ez nem csak az oktatásban, hanem az iparban, a gazdaság erősödésében is egy meghatározó trend.

A politikus azt mondta: a kormány a digitalizációval a magyar gazdaság és az ország megerősítését tűzte ki célként. Az elmúlt évben olyan átfogó stratégiát alkotott meg, amelyek közül az egyik a digitális oktatási stratégia.

Kifejtette: fontos, hogy a hagyományos pedagógiai utak mellett éljünk a lehetőséggel és alkalmazzuk a digitális technológiát. Így ez a fajta oktatási stratégia közép- és hosszú távú célokat fogalmaz meg, amelynek egyik eleme a digitális környezet kialakítása.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy ennek érdekében egy 45 milliárdos informatikai és digitális környezetfejlesztési program kezdődik.

Mindezeken túl fontos, hogy ezeken az eszközökön keresztül a tartalmakat is színesebben, érdekesebben tudják majd átadni a gyerekeknek. Ezekkel egy időben pedig a pedagógusok ilyen irányú továbbképzésére is nagy hangsúlyt kell fordítani – tette hozzá a kormánybiztos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT