Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Május 24. 11:02, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Az önkormányzati bérlakások megvásárolhatóságáról tárgyal a parlament

Az önkormányzati bérlakások megvásárolhatóságáról tárgyal a parlament

Az Országgyűlés háromnapos üléssel folytatja munkáját keddtől csütörtökig. A képviselők szerdán kezdhetnek tárgyalni az önkormányzati bérlakások megvásárlását lehetővé tevő kormánypárti javaslatról.

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés kedden 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd egy-egy órában interpellációk és azonnali kérdések, további 30 percben pedig kérdések hangozhatnak el.
Szerda reggel 9 órakor szintén napirend előtti felszólalásokkal indul a parlamenti munka, amit határozathozatalok követhetnek.
A képviselők ekkor a kormány javaslatára módosíthatják az idei költségvetést, valamint új törvényt fogadhatnak el az ingatlannyilvántartásról.
A szavazások után tíz előterjesztés általános vitáját bonyolíthatják le. Ekkor kerülhet terítékre a fideszes Böröcz László azon javaslata, amely lehetővé tenné a bérlőknek az önkormányzati bérlakások kedvezményes árú megvásárlását. Emellett szó lehet még a pártalapítványokat érintő változtatásokról és a Polgári Törvénykönyv (Ptk.) módosításáról is.
Csütörtökön további hét indítványt tárgyalhat a Ház. A képviselők általános vitát tarthatnak a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány létrehozásáról, a Budapest Diákváros megvalósításáról, valamint az atomenergiáról szóló törvény módosításáról.

Fotó: Norbert Oriskó/Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott