Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. November 08. 10:00, vasárnap | Helyi

Az Üvegtigris alkotógárdája készít filmet Pilisszentléleken

Az Üvegtigris alkotógárdája készít filmet Pilisszentléleken

Kapitány Iván rendező, akinek az Üvegtigris filmeket köszönhetjük, a készítendő új magyar filmsorozat úgynevezett pilot részének forgatására hívta meg a sajtó munkatársait november 5-én.

A helyszín a tervezett filmsorozatnak hátteret és valóságos díszletet adó Pilisszentlélek volt, azon belül is a polgármesteri hivatal. Mint a tájékoztatóból kiderült, az A mi kis falunk című filmet 2016 őszére tervezik bemutatni.

S bár Esztergomban makacs köd gátolta a látást, a hegyek között fekvő Pilisszentléleken csodálatos, filmesek számára aranyat érő verőfényes napsütés várta az alkotókat illetve a november 5-i sajtós napon a média munkatársait. Az aznapi forgatáson az eredeti polgármesteri hivatal volt a helyszín, de mint később kiderült, a stáb a kis pilisi falu minden közismert helyszínét eredeti funkciójában használja a filmben, így a polgármesteri hivatalban a polgármesteri hivatalról szóló jeleneteket, az itteni házakban a különböző szobajelenteket, a kocsmában pedig a kocsmai jelenteket forgatják le – Pilisszentlélek egy auttentikus település, itt valóban nem érdemes újat kitalálni, hiszen – és itt már Kapitány Ivánék döntését tudjuk aláhúzni – minden ki van találva.

A forgatás helyszínén természetesen nyüzsögtek a stáb dolgozói, a különböző kellékesek, kameramanok, operatőrök, díszletesek, sminkesek, világosítók, illetve a különböző szerepeket játszók, akik közül a tökéletes és nagyon is eredeti ruházat és fazon miatt sokadik pillantásra is nehezen megállapítható, hogy ki az amúgy ismert színész vagy a pilisszentléleki statiszta. Aztán a rendező asszisztense segített és felismertük Józsa Imre és Zsurzs Kati színművészeket, akik nagyon profin beleolvadtak már a falu lakói közé és otthonosan mozognak a forgatási illetve ebédszünet adta költői felfordulásban, ami persze valójában egy jól megszervezett profi rendszer, rend.

Kapitány Iván az egyik belső jelenet helyszínét, a filmbéli polgármester irodáját választotta a sajtó fogadásának helyéül. Ott az első kérdésekre válaszolva arról tájékoztatta a megjelent médiát, hogy az A mi kis falunk című vidám sorozat pilot filmjét készítik jelenleg Pilisszentléleken. Az egy falu életét bemutató produkció eredetije egy szlovák sorozat, a magyar adaptáció valamelyest követi az eredeti változatot, de sajátos, magyar karaktert kap. A film rendezője azt is elárulta, hogy a Szlovákiában már méltán hatalmas népszerűségnek örvendő, második évadot megélt sorozat a tervek szerint nálunk is több évadrosra készülhet, Szlovákiában most forgatják a harmadik évadot. A további kérdések a szereplőgárdára vonatkoztak, erről Kapitány Iván elmondta, hogy Udvaros Dorottya, Csuja Imre, Reviczky Gábor, Lengyel Tamás, Józsa Imre, Lovas Rozi, Kerekes József, Zsurzs Kati és Debreceni Csaba többek között a film szereplői. A tájékoztatón elhangzott, hogy a stáb nagyon sok helyen volt, amikor a forgatás helyszínét kereste, Pilisszentlélekre a település a szlovák sorozat kínálta előkép, valamint a település szépsége és a vidéki Magyarországra jellemző jegyek miatt esett végül a választás.

Kapitány Iván elmondta, hogy ez a falu sokkal többet ad az „egyfőutcás” tipikus falvak képénél, mert itt a hegyektől ölelve egy önmagában különleges adottságokkal bíró helyről van szó. Kérdésre válaszolva arról is beszélt a film rendezője, hogy Pilisszentlélek lakosai közül többen is szerepelnek statisztaként a filmben, de ezen túl a falu teljes közönsége a forgatás okozta kellemetlenségeket nem nézve, szívén viseli a forgatás ügyét és nagyon segítőkészek a filmalkotókkal. Arra a kérdésre, hogy rendkívül népszerű Üvegtigris, melynek alkotói között szintén ott találjuk Kapitány Iván, Csuja Imre és Reviczky Gábor nevét, van a most készülő filmmel bármilyen utalás, átfedés, azt a választ adta a rendező, hogy utalás nem lesz, de mivel ez valóban egy jól kipróbált csapat, remélhetőleg meg fognak felelni a saját maguk által támasztott elvárásoknak. S mint végül elmondták, a Pilisszentléleken most forgatott filmet 2016 őszén láthatja közönség.

Pöltl Oxi Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.