Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. December 09. 07:20, hétfő | Helyi

Azonnali megoldást várunk a közvilágítás helyreállítására!

Azonnali megoldást várunk a közvilágítás helyreállítására!

Múlt pénteken, a kései órákban rablótámadás történt Esztergom szűken vett belvárosában. Egy hölgy vált két férfi támadásának áldozatává a kivilágítatlan utcán.

Ez az eset az amely arra késztet, hogy újra megszólaljak Esztergom közvilágításának, pontosabban annak hiányának ügyében.

Esztergom képviselő-testülete még szeptember 12-én teljes felhatalmazást adott Tétényi Éva számára, hogy megoldja a város közvilágításának tragikus helyzetét.

Éppen negyed év telt el azóta, azonban a jelek szerint a polgármester asszony képességeit meghaladta ez a feladat. Polgármesterünk számára bizonyára megnyugtató, hogy a téli napforduló után már rövidülnek az éjszakák, így több lesz a fény; de mi ennél komolyabb lépéseket várunk el.

Sajnálatos, hogy három hónap után még mindig vannak sötét utcák és szégyenszemre van, ahol csak minden második-harmadik lámpatest világít. Ennél is sajnálatosabb az, hogy a kivilágítatlan utcák ezernyi veszélyt rejtenek magukban.

A 2013-as költségvetés Tétényi Éva általi elszabotálása miatt utcáink kátyúsak, veszélyben van a téli síkosságmentesítés is, amely a hiányos közvilágítással párosulva életveszélyes helyzeteket teremthet. Ennél is szörnyűbb azonban az, hogy a kivilágítatlan utcán – Esztergom belvárosában – immáron rablótámadás is történt. Ne várjuk meg azt, amíg tragédia történik!

Ezért felszólítom polgármester asszonyt, hogy a sajtóközleményekben folyamatosan hazudott ál-sikerpropaganda helyett lépjen végre a tettek mezejére, vagy ha nem boldogul a feladattal, akkor jelezze ezt számunkra, hogy hozzáértő emberek kezébe adhassuk Esztergom egyik legnagyobb problémájának megoldását!

György Róbert
elnök, Fidesz Esztergomi Szervezete

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT