Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Március 15. 14:01, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Azonosították a sebesülteket

Azonosították a sebesülteket

Azonosították a belga turistabusz kedd esti balesetének mind a 24 sebesültjét – közölte a belga egészségügyi minisztérium.

Hét gyermek a belgiumi Lommel általános iskolájának a tanulója, közülük kettő állapota súlyos. A másik 17 sebesült gyermek a heverleei Sint-Lambertus iskola diákja. Közülük ugyancsak kettő állapota súlyos.

A lommeli iskola 15 diákja és 2 tanára halt meg a Svájcban történt balesetben. A heverleei oktatási intézmény két tanára és hét növendéke vesztette életét. A balesetben meghalt a két belga buszsofőr is.

A buszon 6 felnőtt, ideértve a két sofőrt, és 46 – köztük tíz holland állampolgárságú – gyermek utazott. A holland gyermekek közül heten haltak meg.

A sebesülteket különböző svájci kórházakban ápolják. Csütörtökön a belga kormány rendkívüli ülésén egyeztetnek a sebesültek hazaszállításának a lehetőségeiről.

Több mint 24 órával a történtek után a hatóságok még mindig kutatják a baleset okait. A belga rendszámú turistabusz az A9-es autópályán Sierre (Siders) városkánál egy alagútban hatalmas erővel nekiütközött a falnak.

Az illetékesek egyértelműen kizárták azt, hogy a szerencsétlenséget bármilyen más járművel való ütközés okozta. Kizárták azt is, hogy a katasztrófa úthiba következtében történt, és szinte teljes valószínűséggel állapították meg, hogy a belga autóbusz sofőrje nem lépte túl a megengedett sebességet. Az utasok biztonsági öve az eddigi vizsgálatok szerint be volt kapcsolva, a rendkívül erős ütközés miatt azonban az öv nem segített.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.