Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Szeptember 26. 15:08, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Babakocsit toló nőt akart kirabolni a fiú

Babakocsit toló nőt akart kirabolni a fiú

Azonosították a rendőrök azt a 16 éves fiút, aki a gyanú szerint egy babakocsit toló asszonytól akarta elrabolni a táskáját, sikertelenül. Rablás bűntette kísérlete miatt vették őrizetbe.

Egy internetes portálon közzétett bejegyzés alapján indult eljárás a rendőrségen, amiben leírták, hogy egy lány szemtanúja volt egy szeptember 14-én délután történt bűncselekménynek, amint egy babakocsit toló nőt az egyik HÉV megállóban egy férfi próbált kirabolni.

A kistarcsai zsaruk elkezdték felszedni a szálakat, tanúkat kutattak fel -a helyi körzeti megbízott személyismeretének köszönhetően megtalálták-, és többek között magát a sértettet is meghallgatták, helyi boltokat, üzleteket kerestek fel, az összes lehetséges helyen gyűjtötték az információkat. Az áldozat elmesélte a rendőröknek, hogy támadója többször megrángatta a babakocsira akasztott táskáját, kezére ráfogott, azt feszítgette, csavargatta, végül a sértett határozott ellenállásának és fellépésének köszönhetően hagyott fel céljával, majd elfutott a helyszínről – közölte a rendőrség.

A nyomozók a begyűjtött adatok alapján, a már korábban is más bűncselekmények miatt látókörükbe került 16 éves fiút hozták összefüggésbe a bűncselekmény elkövetésével. A kistarcsai járőrök és a nyomozók a fiatal fiút mindenhol keresték, a HÉV megállókat visszatérően ellenőrizték, amikor szeptember 23-án megpillantották, elfogták és előállították a rendőrségre.

A fiatal kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt részben ismerte be, a gyanúsítás ellen panasszal élt. Védekezésében elmondta, hogy ő ugyan nem alkalmazott erőszakot, bántani senkit nem állt szándékában, csak a táskát akarta elvenni a nőtől.
A fiút a rendőrök őrizetbe vették, vele szembe rablás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Kistarcsai Rendőrőrse. A rendőrök kezdeményezték a letartóztatását, melyet a bíróság vasárnap elrendelt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.