Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Június 09. 06:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Babits-díjjal tüntették ki Várady Esztert, a könyvtár igazgatóját

Babits-díjjal tüntették ki Várady Esztert, a könyvtár igazgatóját

A pedagógus nap keretén belül vehette át a kitüntetést az intézményvezető, három pedagógus pedig Mayer István-díj az „Esztergomi Nevelésért" kitüntetésben részesült.

2019-ben a Mayer István-díj az „Esztergomi Nevelésért” kitüntetést Psenák Istvánné nyugalmazott óvodapedagógus, óvodavezető, Schmuckné Appel Szilvia tanító, igazgatóhelyettes, Balogh Attila nyugalmazott tanár, igazgató és Juhászné Bogár Mária középiskolai tanár részére adományozta. Ugyancsak ebben az évben a Babits Mihály-díj „Esztergom Kultúrájáért” Kovátsné Várady Eszternek, a Helischer József Városi Könyvtár igazgatójának adta. A díjátadó ünnepséget a városi pedagógusnap keretei között tartották június 7-én a Dobó Katalin Gimnáziumban.

A rendezvényen dr. Völner Pál országgyűlési képviselő és Romanek Etelka polgármester-asszony egyaránt a pedagógusok fontos szerepét emelték ki beszédükbe, akiken a jövő generációja, a jövő Magyarországa és Esztergoma múlik. A díjátadáson kívül a rendezvány keretén belülismerték el a nyugdíjba vonulók, illetve a 40 éves, 30 éves és 25 éves szolgálati idejüket betöltők munkásságát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.