Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Október 15. 17:17, hétfő | Helyi
Forrás: KEMRFK / fotó: illusztráció

Bábversennyel a közlekedés biztonságáért

Bábversennyel a közlekedés biztonságáért

Idén is megrendezi közlekedési és baleset-megelőzési témájú bábversenyét a Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, melyre óvodás és általános iskolás gyermekek jelentkezhetnek közlekedéssel kapcsolatos történettel.

Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság bábversenyének célja a gyermekbalesetek megelőzése. A rendezvényre való felkészülés alatt az óvodások és kisiskolások játékos formában ismerkedhetnek meg a közlekedés szabályaival, melyek elsajátítása már kisgyerekkorban igen fontos, hiszen életük folyamán állandóan közlekednek, gyalogosan, kerékpárral vagy utasként részt vesznek a közúti for-galomban. Az előadott darabok gyakorlása során a gyerekek megtanulnak együttműködni, csapat-ban dolgozni. Évről-évre a fellépők nagy szeretettel és izgalommal készülnek, produkcióikkal, felké-szültségükkel és kreativitásukkal mind a szervezőknek, mind a meghívott vendégeknek és zsűritag-oknak maradandó élményt okoznak.

A csoportok fellépései között rendelkezésre álló rövid időközökben szabályismeretre épülő, rövid KRESZ vetélkedőt tartanak a szervezők kérdés – felelet formában és a helyes válaszadókat jutal-mazzák.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az óvodás és iskolás korosztályt külön értékelik, illetve díjazzák.
Először az óvodások mutatják be produkciójukat ezt követően az iskolások, adhatják elő bábelő-adásukat. A legjobbakat természetesen díjazzák a szervezők, az I-III. helyezett csoport értékes ju-talmakat kap, valamint különdíjakat osztanak ki. A tavalyihoz hasonlóan idén is sok meglepetést tartogatnak a résztvevő gyermekek számára.

A verseny során kizárólag a bábprodukciókat értékelnek a rendezők, akik felhívják a felkészítő pe-dagógusok figyelmét, hogy nevezni csak a korábbi versenyeken még be nem mutatott darabokkal lehet. A zsűri elsősorban a színpadkép, a kellékek, a bábok kidolgozottsága alapján dönt, illetve figyeli az előadás tartalmát, a darab felépítését színházművészeti szempontok alapján, valamint a KRESZ szabályainak érvényesülését a műben.

A darabban a nevezők törekedjenek egy-egy szituáció vagy közlekedési szabály részletesebb bemu-tatására, mintsem minden témát érintő előadásra. A csoportok használhatnak tartóvázas bábokat (botos, pálcás, síkbábok), benyúlós (ujj-, kéz-, kesztyűs-, fejbábok) valamint felső mozgatású (ma-rionett) bábokat. A verseny helyszíne: Rendőrségi Igazgatási Központja, Auditórium, Budapest, Te-ve utca 4-6. A megmérettetés november 27- én, 9 órától várja a maximum hétfős csoportokat.

A versennyel, illetve a nevezéssel kapcsolatos információkkal a Komárom-Esztergom Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára Buóczné Miklán Erzsébet százados rendelkezik, elérhetősége buoczne@komarom.police.hu (tel: +36/70/3878621). A nevezések figyelembevételével kerül majd sor az utazás megszervezésére. A részvételi szándékot október 29-ig a fenti címre megküldve kell jelezni! Ajelentkezők részére részletes programot a nevezések beérkezését követően küldünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT