Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Október 22. 13:16, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Bajai választás - Mesterházy: Király György visszautasítja a vádakat

Bajai választás - Mesterházy: Király György visszautasítja a vádakat

Király György visszautasítja a vele szemben megfogalmazott vádakat - közölte Mesterházy Attila MSZP-elnök kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A pártelnök elmondta: reggel találkozott a párt sporttagozatának alelnökével, akiről az M1 hétfő esti Híradójában az hangzott el, ő rendelte meg a bajai időközi választással kapcsolatban készült videofelvételt.
Mesterházy Attila elmondta: Király György ezt cáfolta, neki pedig nincs oka kételkedni szavaiban. A sporttagozat alelnöke erről rendőrségi vallomást is tett - közölte a párelnök, megjegyezve: nem indítottak etikai eljárást Király György ellen.
A pártelnök megismételte: sem az MSZP-nek, sem egyetlen politikusának nincs köze a videó elkészültéhez.
Mesterházy Attila azt mondta, egyre inkább a Fidesz provokációjának tartja a videofelvételt, mivel az egyedül a kormánypárt érdekeit szolgálja, a Fidesznek kínos ügyekről tereli el a figyelmet.
Hozzátette: megengedhetetlennek tartja az ilyen eszközök használatát, ezért is biztos abban, hogy a szocialisták nem érintettek az ügyben, és az egyetlen helyes megoldást választottak, amikor a felvétel kézhezvétele után azonnal a rendőrséghez fordultak.
Király György kedden közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy a felvétel elkészítéséhez nincs semmi köze, annak elkészítésében sem megrendelőként, sem más módon nem működött közre. Rögzítette azt is, hogy a videofelvétel elkészítéséhez az MSZP-nek sincs semmi köze.
A szocialista politikus ismertette: a felvételt neki október 16-án délután megmutatták; a videót rendkívül gyanúsnak találta, és úgy ítélte meg, hogy amennyiben igazak az abban elhangzottak, azok bűncselekmény gyanúját vethetik fel. A felvétel eredetiségéről azonban "sem módja, sem tiszte" nem volt meggyőződni.
Ezt követően ezért az MSZP országos központjában dolgozó, büntetőjogi tapasztalattal rendelkező munkatárshoz vitték a felvételt azzal a céllal, hogy megtegyék a szükséges jogi lépéseket, ami meg is történt.
"A felvétel megtekintésekor az azt bemutató személyen, az országos központ munkatársán és rajtam kívül senki más nem volt jelen" - írta Király György.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma