Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Március 06. 07:44, hétfő | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Bajnok az ESC – rangadóval koronázták meg a szezont a sakkozók

Bajnok az ESC – rangadóval koronázták meg a szezont a sakkozók

Megnyerte Komárom-Esztergom megye M1-es sakkbajnokságát vasárnap az Esztergomi Sakk Club tagjai.

Vasárnap a 2016/2017-es Komárom-Esztergom megyei sakkbajnokság utolsó fordulóját játszották a sakkozók. A listavezető városi csapatunk a tavaly NB II-ből kisesett Tatabányai Turult fogadta a Szentgyörgymezői Olvasókörben. Szabó Marciéknak fél pont a biztos bajnoki címet jelentette, így formaság volt a rangadó, ennek megfelelően négy ifjúsági játékosunk kapott lehetőséget. A 9 éves (!) Spanberger Richárd első mérkőzése a felnőtt csapatban remekül sikerült, hiszen elsőnek nyert. Délben 5-2-re vezettünk, de három győztesnek látszó partit játékosaink elrontottak, így 8-2 helyett csak 5-5 lett a végeredmény. Győztek: Szabó Lajos, Szabó Pál, Egri Gyula, Rucska Lajos, Spanberger Richárd.

Esztergomi Sakk Club 7 ponttal előzte meg a második Géniusz SE II-t és 12,5 ponttal a harmadik Tatabányai Turult. Csapatunkra NB II-es osztályozó vár, de az is lehet, hogy automatikus besorolást kapnak a Nemzeti Bajnokságba.

A 2016/17-es bajnokcsapat tagjai: Bokros Albert, Szabó Márton Mihály, Jr. Ravasz László, Kovács Géza, Szabó Lajos, Szabó Pál, Ádám Olga, Egri Gyula, Pálinkás Bálint, Szomjú Péter, Kovács Vilmos, Szabó Mátyás Pál, Ónodi Sándor, Pétervári Szabolcs, Fekete László, Rucska Lajos, Spanberger Richárd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.