Városlista
2021. április 16, péntek - Csongor

Hírek

2014. Január 15. 08:10, szerda | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Balfácán esztergomi tolvaj – szerencsére mindig lebukott

Balfácán esztergomi tolvaj – szerencsére mindig lebukott

Ötször próbált meg lopni Esztergomban S. Zsolt, ebből négyszer nem járt sikerrel. A férfit egy alkalom kivételével mindig észrevették a tulajdonosok. A rendőrség elkapta, így most vádemelése előtt a gyanúsított.

Négy esztergomi telekre hatolt be S. Zsolt még 2013 júliusában. A 35 éves férfi először július 18-án a kerítést átmászva jutott be egy Esztergom-kertvárosi ingatlanra, mielőtt azonban bármit is ellophatott volna, a tulajdonos megzavarta, így üres kézzel távozott. Egy hét múlva két társával együtt tért vissza a házhoz. Ezúttal sem járt sikerrel, ugyanis megint lebukott. Hasonlóan járt 2013. július 26-án is, amikor egy esztergomi családi ház udvarán álló személygépkocsiból próbálta meg a rádiót kiszerelni. Miközben „dolgozott”, a tulajdonos megzavarta, így akkor sem tudott eltulajdonítani semmit.

S. Zsolt néhány nappal később újra próbálkozott. Július 30-án egy családi ház telkéről tulajdonított el egy kerti grillsütőt és egy fűnyírót. Zsákmányának nem örülhetett sokáig, ugyanis a tulajdonos ezúttal is közbelépett. S. Zsolt a lopott holmikat a ház melletti egyik bokorba dobta és elmenekült. Ez a kudarc sem tántorította azonban el szándékától. Ugyanezen a napon egy közeli ingatlan udvarára ment be és onnan egy locsolóslagot tulajdonított el. A férfit ezt követően fogták el az esztergomi rendőrök és állították elő az Esztergomi Rendőrkapitányságra. S. Zsolt ellen – előzetes letartóztatása mellett – négy rendbeli lopás vétség kísérlet és egy rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya. Az ügyben a rendőrség a büntetőeljárást hétfőn befejezte, és vádemelési javaslattal küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 10:28, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt. élén

Új vezérigazgató kerül a Magyar Suzuki Zrt. élére. Atsumi Masato május elsejével váltja Abe Yoshinobut, aki a Suzuki Motor Corporation globális autós üzletágának marketing divízióján folytatja karrierjét.

2021. Április 16. 10:23, péntek | Helyi

Útfelújítás a Nap utcában

A Zöld-Út Esztergom Kft. tájékoztatása szerint 2021.04.19–től (hétfő) – 2021.04.22-ig (csütörtök) a Szent Tamás-hegyi Nap utca útjavítási munkálatok miatt, mind a 4 napon 07:30. - 15:00. óra között lezárásra kerül.

2021. Április 16. 07:16, péntek | Helyi

Megmenekültek és gazdira várnak

Diósvölgyből mentettek a Bogáncs munkatársai egy elhanyagolt anyakutyát és 4 újszülött kicsinyét. Az állatok, bár volt gazdájuk, elképesztően mostoha körülmények között éltek. Több társukkal együtt ők is gazdira várnak.

2021. Április 15. 20:09, csütörtök | Helyi

Július 2-án indul az Esztergomi Várszínház idei szezonja

Magyar szerzők évada címmel hirdeti meg nyári műsorkínálatát az Esztergomi Várszínház - közölte az intézmény igazgatója, Horányi László csütörtökön az MTI-vel.