Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Június 29. 11:20, szerda | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Bankosok szépítették meg az esztergomi Belvárosi Óvodát

Bankosok szépítették meg az esztergomi Belvárosi Óvodát

Megszépült épület és udvar fogja várni az óvodásokat a nyári szünet után. A Budapest Bank esztergomi fiókjának munkatársai ablakot festettek, galériát lakkoztak, rendbe tették a játékokat és az udvart.

A pénzintézet tavasszal és nyáron országszerte 21 helyszínen rendez Törődés Napja akciókat. A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot több mint másfél évtizede, évente két alkalommal.

Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását, illetve különböző helyi civilszervezetek segítését célozzák. A kétkezi munkán túl a bank 100 000 forinttal járul hozzá a munkálatokhoz. 2015-ben a pénzintézet közel ötszáz kollégája harminchét helyszínen mintegy háromezer óra önkéntes munkával és 4,7 millió forinttal támogatta a helyi közösségeket. „Idén első alkalommal csatlakoztunk a Törődés Napja akciósorozathoz.

A Belvárosi Óvoda tavasszal nagyszabású felújításon esett át, ám sajnos bizonyos munkákat nem sikerült elvégezni – ebben segédkezik most bankfiókunk. Bízunk benne, hogy önkéntes munkánkkal hozzájárulhatunk a munkálatok mihamarabbi befejezéséhez, és reményeink szerint a szünidő után a kisgyermekek és az itt dolgozók is örömmel térnek majd vissza a megszépült óvodába” – mondta Molnár Andrea, a pénzintézet esztergomi fiókvezetője.

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek és civil szervezetek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért" Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal a pénzintézet az elmúlt 25 évben összesen több mint 900 millió forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.