Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Március 17. 07:09, szombat | Kék hírek
Forrás: STOP / MTI

Baranyai vadásztragédia: tetten ért orvvadász tüzelt a két férfira

Baranyai vadásztragédia: tetten ért orvvadász tüzelt a két férfira

Nincs közvetlen életveszélyben azon vadászpáros életben maradt tagja, akit pénteken délelőtt lőttek meg Szigetvár közelében.

Információk szerint a vadászok egy orvvadászba futottak, akit kérdőre vontak, de válaszok helyett golyót kaptak.

A két férfi Magyarlukafa és Vásárosbérc között vadászott, itt érték őket a találatok, egyikük meghalt, a másik súlyosan megsérült. A sérült vadász telefonon kért segítséget, őt mentőhelikopter vitte kórházba. A rendőrök nagy erőkkel indultak a helyszínre, ahol elfogtak egy férfit, aki a cselekménnyel megalapozottan gyanúsítható.

Az MTI bűnügyi forrásból úgy értesült, hogy a két vadász vadetetőt ment feltölteni, amikor egy elejtett szarvas tetemére bukkant. Nyomára akadtak az orvvadásznak is, akit kérdőre akartak vonni, ezért üldözőbe vették. Az orvvadász a menekülés során - feltehetően egy kis kaliberű fegyverből - tüzet nyitott rájuk. Az MTI úgy tudja, hogy a fiatal férfit a mellkasán érte lövés, a tüdeje sérült meg, a Pécsi Tudományegyetem traumatológiai klinikájára került, ahol megoperálták. Jelenleg nincs közvetlen életveszélyben, felépülésére jó esély van.

Baranyában a mostanit megelőzően 2011 májusában történt egy hasonlóan tragikus kimenetelű eset Teklafalu közelében. A rendelkezésre álló adatok szerint az egyik vadász egy sörétes puskával meglőtte a társát, aki a mentőben belehalt a sérüléseibe. Az eset kapcsán egy nyugdíjas rendőrt gyanúsítottak meg gondatlanságból elkövetett emberöléssel.

MTI / Pécsi Stop

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.