Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Szeptember 02. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Barátnője fékezte meg a többszörösen elítélt agresszív férfit

Barátnője fékezte meg a többszörösen elítélt agresszív férfit

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség. A vádhatóság indítványa alapján a férfi a korábban rá kiszabott felfüggesztett börtönbüntetéseket is letöltheti.

A férfi és a sértett között elmérgesedett viszony van. A férfi 2020. május 12-én 17 óra 45 perc körül összetalálkozott sértettel egy kertvárosi lakóépület előtt az utcán. A vádlott futni kezdett sértett felé, aki megpróbált előle elmenekülni és két parkoló kocsi közé befutott, miközben kiabálva kérte, hogy hagyja őt békén – közölte az ügyészség.

Az elkövető a kocsik között utolérte a másik férfit, aki védekezésképpen több alkalommal köpött és kezével csapkodott is a feléje közeledő támadó felé, majd a vádlott jobb kézzel, tenyérrel 4 alkalommal a sértett feje irányába ütött, aki ezt az arca elé tett kezeivel próbálta hárítani.

A vádlott társaságában lévő és egy közeli autóban ülő nő ekkor szólt a vádlottnak, aki hátrálni kezdett, majd meggondolta magát és ismét megindult sértett felé, akit hat alkalommal újra tenyérrel és ököllel fejen, nyakon és háton ütötte őt.
A sértett a bántalmazás miatti felindult állapotában szidalmazni kezdte a vádlottat, aki emiatt további két ütést mért ököllel a sértett fejére, valamint a védekezésképpen fent lévő karjaira.

A bántalmazásnak az vetett véget, hogy a jelenlévő barátnője megragadta a vádlott karját és elhúzta őt a sértettől.

A megtámadott férfinek az arca bal oldalán felületes bevérzése keletkezett. A sérülés gyógytartama nyolc napon belüli, azonban a bántalmazási mód és a támadott testtájék miatt az elszenvedettnél súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló csonttöréssel járó sérülés (arccsonttörés) bekövetkezésének reális lehetősége is fennállt.

A férfi büntetett előéletű, őt a bíróság 2019-ben két ízben is elítélte, így 2019. február 21-ig jogerős határozatával egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év 6 hónapra felfüggesztette, illetve a 2019. március 8-án jogerős határozatával felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 1 év 6 hónapra felfüggesztette.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró a férfi letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt 2020. május 15-án elrendelte.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra ítélje. Az ügyészség azt is indítványozta, hogy a bíróság a korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztések végrehajtását utólag rendelje el.

Korábbi cikkek:

Több százezer forint értékben lopott a környék településein

Az egyik férfi megöléssel, a másik veréssel fenyegette a nőt

Ütötte és rúgta élettársát, el is törte a bordáját

Alvó ismerősétől lopott az ittas férfi

Közösségi oldali bejegyzés segített a biciklitolvaj elfogásában

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT