Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. December 21. 08:57, hétfő | Helyi
Forrás: (x)

Barna Ádám, a 2018-as Év Séfje új éttermet nyit Esztergomban

Barna Ádám, a 2018-as Év Séfje új éttermet nyit Esztergomban

Barna Ádám séf, a magyarországi gasztrovilág kiemelkedő alakja Esztergomban folytatja pályáját a frissen (részben) megnyitott Bistro42 vezető séfjeként és társtulajdonosaként.

Az esztergomi Bistro42 a vidéki gasztronómiai élethez csatlakozva arra törekszik, hogy izgalmas, vibráló ízeket, üde színeket, és új élményeket vigyen a mindennapokba.

A világot látott séf tekintélyes szakmai múltra tekint vissza; hosszú éveket töltött az osztrák csúcsgasztronómia világában. A Gault&Millau étteremkalauz két séfsapkával jutalmazta munkáját, 2013-ban pedig az étterem, ahol dolgozott lett a “Genusswirt des Jahres” az év legjobbja. 15 éven keresztül szabadidejét is arra használta fel, hogy képezze magát, szezonon kívül Kanadába és Londonba járt fejleszteni tudását. Az elmúlt években a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem konyháját vezette, s munkájának gyümölcseként 2018-ban elnyerte Dining Guide által osztott “Év Séfje” díjat.

A magyar konyha iránt elkötelezett séf addig sem szeretné magára hagyni a gourmet ízek szerelmeseit, amíg feloldják a korlátozásokat, ezért a házhoz szállítás mellett, aki Esztergomba látogat máris kaphat kóstolót Ádám legújabb kreációiból szilveszterig, nyitvatartási időben a Széchenyi tér 23 szám alatti teraszunkon a "hüttében". Hosszú időzésre sajnos nem adnak lehetőséget a hatályban lévő járványügyi intézkedések, de a Bistro42 csapata így is megtesz minden tőle telhetőt, hogy át tudjon adni egy falatnyi örömet.

Ha valakinél már szinte az elvonás tünetei jelentkeznek a zárva tartó éttermek miatt, most igazán rendhagyó különlegességben lehet része otthona melegében. Karácsonykor és szilveszterkor az ünnepek varázsa Barna Ádám főztjével lehet még teljesebb, melyek további részleteiről a honlapon tájékozódhat.

A legjobb pedig a végére maradt; ha még mindig nem sikerült eldönteni, hogy mivel tudná megörvendeztetni szeretteit és idén már nem vevő a sablonos ajándékokra, akkor arra is van lehetőség, hogy élményt ajándékozzon nekik Bistro42-es ajándékutalvány formájában.

Egy vacsora, a Bistro42-ben vagy egy éjszaka a Rudolf-házban a Dunakanyar legfestőibb városában, maradandó élményt nyújthat mindazoknak, akik a gasztrokalandok rajongóiként valami formabontó újdonságra vágynak.

További információkért keresse bizalommal Facebook oldalunkat https://www.facebook.com/bistro42esztergom, a www.bistro42.hu weboldalt, telefonon pedig elérnek minket a 06706787701-es számon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.