Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Március 05. 07:48, szerda | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter

Bedőlhet az esztergomi kórház – rémhír?

Bedőlhet az esztergomi kórház – rémhír?

Bedőlhet az esztergomi kórház is tavasszal több más egészségügyi intézménnyel együtt, írja a Népszabadság. Az egészségügyért felelős államtitkárság szerint azonban mindez csak rémhír.

Két tucat kórház kerülhet tavasszal olyan helyzetbe, hogy nem tudja megfizetni a napi működéshez szükséges gyógyszereket, gyógyítási anyagokat és közüzemi szolgáltatásokat, minderre következtet a Népszabadság az eladósodottságuk adatai és a számviteli törvény előírásai alapján.

A lap szerint már tavasszal megakadhat az ellátás az esztergomi, a fővárosi Károlyi és a Péterfy Sándor utcai, az ajkai, a hódmezővásárhelyi, a komlói, a szentesi, a Fejér és Zala, megyei kórházban, az Országos Kardiológiai Intézetben valamint a Honvédkórházban is. Mindez annak köszönhető, hogy az új számviteli szabályok szerint a kórházak nem költhetnek többet, mint amennyire az éves keretükből telik. Sőt a kincstári rendszerben működők elszámolása során egy számítógépes szoftver le is tiltja a fedezet nélküli vásárlásokat. A cikk hozzáteszi, az eladósodottak kerülhetnek leghamarabb veszélybe, hiszen tartozásaik eleve ráterhelődnek az elkölthető szabad forrásokra. Az adósságlistából pedig az is kiderül, hogy az intézmények elsősorban a közüzemi szolgáltatóknak és az áruszállítóknak nem tudnak fizetni, olvasható a nol.hu írásában.

A cikk megjelenését követően az egészségügyért felelős államtitkárság közölte, egyetlen kórház sem dőlt be, és nem is fog a jövőben sem, ezért visszautasít minden tudatos rémhírterjesztést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.