Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Június 16. 17:17, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Bedrogozott autóst kaptak el Kertvárosban és Dorogon is

Bedrogozott autóst kaptak el Kertvárosban és Dorogon is

Az esztergomi és a dorogi járőrök is intézkedtek bódult járművezetővel szemben hétfőn.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei hétfőn 15 óra 20 perckor Esztergom-Kertvárosban intézkedés alá vontak egy személykocsit és annak utasait. A sofőrrel és három utasával szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami valamennyiük esetében negatív lett.

Zavart viselkedésük és tüneteik miatt mind a négy személyt előállították a rendőrkapitányságra, ahol velük szemben kábítószergyorstesztet alkalmaztak – közölte a rendőrség.

Hozzátéve, hogy a járművezető és egyik utasa esetében az eredmény pozitív lett, ezért ellenük kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Az iratok ellenőrzése során az is kiderült, hogy a sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik, a jármű műszaki érvényessége 2019 decemberében lejárt, és kötelező felelősségbiztosítás sincs rá kötve. Az egyenruhások a forgalmi engedélyt elvették, a férfi ellen pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek.
A dorogi járőrök délután Dorogon állítottak meg egy kocsival közlekedő férfit.

Ellenőrizték a jármű és a sofőr iratait, majd alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, ami negatív lett. Az intézkedés közben a férfi szintén zavartan viselkedett, ezért az egyenruhások feltételezték, hogy valamilyen bódító hatású szer befolyása alatt áll. H. Pétert a rendőrkapitányságra előállították, ahol kábítószergyorstesztet alkalmaztak vele szemben, ami pozitív lett. A férfi vezetői engedélyét elvették, ellene kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Korábbi cikk:

Nemcsak lopott, rongált is

Címkék: autós, drog, kábítószer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT