Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2016. Augusztus 19. 11:06, péntek | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu/Katasztrófavédelem

Beerősítettek az esztergomi és sárisápi tűzoltók

Beerősítettek az esztergomi és sárisápi tűzoltók

Kettes kategóriájú együttműködési megállapodást kötött az esztergomi parancsnokság és a sárisápi önkéntes tűzoltó egyesület a minap.

Az esztergomi hivatásos tűzoltó-parancsnokság működési területéhez tartozó Sárisáp Önkéntes Tűzoltó Egyesülete magasabb, II. kategóriájú együttműködési megállapodást kötött a parancsnoksággal. Az egyesület nemrégiben beszerzett, egy Mercedes-Benz TLF 1000-es gépjárműfecskendőt, amely a jelen kor minden kihívásának megfelel, alkalmas a feladatok elvégzésére. A megfelelő végzettségek megszerzését követően az egyesület kivívta azt a jogot, hogy magasabb kategóriájú együttműködési megállapodást köthetett. Az egyesület az együttműködési megállapodásában vállalta, hogy a tűzoltási, műszaki mentési tevékenységét a rendelkezésre álló, rendszeresen karbantartott, munkavégzésre alkalmas felszerelésekkel, illetve megfelelő végzettséggel rendelkező személyi állománnyal végzi.

Szabó Imre, az egyesület képviseletében, Juhász Péter tűzoltó alezredes és Békés Roland tűzoltó százados a parancsnokság képviseletében voltak jelen. Az aláírást követően a parancsnok az önkéntes tűzoltó egyesületek pályázati lehetőségeiről tájékoztatta az egyesület elnökét.

Ezzel az aláírással továbbra is tizenegy egyesület rendelkezik együttműködési megállapodással az esztergomi tűzoltó-parancsnokság működési területén, viszont a gépjármű beszerzésnek köszönhetően, szükség esetén az önkéntes erők gyorsabban érnek Sárisáp, Annavölgy és Dág településekre. Az egyesület így nagy szerepet vállal az esztergomi térség tűz- és közbiztonság javításában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.