Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2022. Június 09. 09:50, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Bejelentették a 2022-es Tour de France teljes útvonalát

Bejelentették a 2022-es Tour de France teljes útvonalát

Roubaix-i kátyúk, egy Alpe d\'Huez-i csúcsfutam és egy dán Grand Depart a jövő évi Tour útvonalának címadó elemei.

Egy Párizs-Roubaix macskaköves szakasz, egy klasszikus Alpe d'Huez-i csúcsfutam és egy koppenhágai nyitónapi időfutam a 2022-es Tour de France útvonalának fő fénypontjai, amely a hegymászók és az opportunisták számára készült, csak mint a bet365 kifizetés, amit bárki igénybe vehet aki olvassa ezt a cikket.

Miből fog állni az idei útvonal?

A 2022-es Tour útvonalát, amelyet a verseny szervezője, az ASO ma mutatott be a Palais des Congrès-ben, elsősorban a Vogézek, az Alpok és a Piraness hat hegyi szakasza köré épül, amelyek közül öt lesz csúcsdöntés, köztük az Alpe d'Huez, Hautacam és La Super Planche des Belles Filles. Ugyanakkor két szakaszon összesen 53 km egyéni időfutam, valamint egy 11 macskaköves szakaszt felölelő nyitószakasz változatosságot kínál a sárga trikóért folyó versenyben.

Az útvonalat Christian Prudhomme csütörtök reggel Párizsban 3000 néző, köztük a Tour címvédője, Tadej Pogačar és a világbajnok Julian Alaphilippe előtt mutatta be. Korábban a nap folyamán nyilvánosságra hozták az első Tour de France Femmes nyolc szakaszos útvonalát is.

A 2022-es Tour első főszereplője kétségtelenül a Lille-től Arenbergig tartó 155 km-es 5. szakasz lesz, amely 11 macskaköves szakaszt használ fel 19,5 km-en keresztül, amelyek közül hat a Párizs-Roubaix Monument versenyen is szerepel (bár fordított irányban). Annak ellenére, hogy a cél Arenbergben van, a szervezők úgy döntöttek, hogy kihagyják az ötcsillagos Arenberg Forest macskaköves szakaszt.

A verseny első csúcstámadására a 7. szakaszon kerül sor a La Super Planche des Belles Filles-en, amely egy 7 km hosszú, 8,7%-os emelkedő a Vogézek hegységben, és a címvédő Pogačar első Tour-győzelmének színhelye 2020-ban.

A július 13-án, szerdán esedékes 11. szakasz lesz a következő napirendi pont, amikor a verseny a lenyűgöző Lacets de Montvernier-n át vezet, majd a Col du Télégraphe/Col du Galibier hírhedt kettősét veszi célba, mielőtt a Col du Granon csúcsán érne célba.

A következő napon a Bastille-napot egy újabb potenciális alpesi eposszal ünnepeljük, amely a Col du Galibier-n keresztül vezet vissza, ezúttal a Col du Lautaret felől, majd a Col de la Croix de Fer csúcsára érve az Alpe d'Huez tetején fejezi be a napot az 1986-os Tour 18. szakaszának pontos másolatában.

Az Alpok után a verseny utolsó hetében a Pireneusok következnek, ahol a 17. szakaszon a Peyragudes, a 18. szakaszon pedig a Hautacam, a verseny utolsó hegyi szakasza következik.Mielőtt a 21. szakaszon Párizs felé vennék az irányt, a 20. szakaszon a versenyzőknek egy 40 km-es egyéni időfutamot kell teljesíteniük Lacapelle Marivalból Rocamadourba, amely két nehéz emelkedőt tartalmaz a cél felé, és az utolsó lehetőség az általános besorolás versenyzői számára, hogy megszerezzék a címvédő sárgát.

Kik esélyesek a győzelemre?

Jelenleg a legesélyesebbek ezekkel a szórzókkal:

TADEJ POGAČAR – 2,3/1
PRIMOŽ ROGLIČ - 10/1
DANIEL MARTÍNEZ - 12/1
ALEKSANDR VLASOV - 18/1

Erre a fentebb említett oldalon fogadhat is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 19. 15:29, szerda | PR

Csokoládégyárat őriznek és takarítanak

Többkörös pályázaton ismét el nyerte a szerencsi és a miskolci Nestlé gyártelepek takarítását, biztonsági őrzését és a létesítmények külterületeinek gondozását a Jánosik és Társai Kft.

2024. Június 18. 14:39, kedd | PR

K&H: óvatosan a bankkártyával a vakáció alatt is

4+1 ötlet, amely segít felhőtlenné tenni a nyári ejtőzést

2024. Június 14. 09:09, péntek | PR

Az ultravékony laptopok bája: elegáns külső és csúcsteljesítmény bárhol, bármikor

Az elmúlt néhány évben a laptopok váltak a munkavégzés során használt elsődleges eszközzé.