Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. November 27. 04:57, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Bemutatkozott az óvó-és tanítóképzés Esztergomban

Bemutatkozott az óvó-és tanítóképzés Esztergomban

Nyílt napot tartott szerdán a Pázmány egyetem esztergomi képzési helyszíne.

A nyílt nap egy ismerkedős játékkal kezdődött, majd utána Juhász Márta tanszékvezető ismertette az óvópedagógus és tanító alapképzési szakokat. Személyes tapasztalatain keresztül mutatta be a külföldi ösztöndíj lehetőségeket Dejcző Fanni hallgató. Valkai Barbara felvételi referens a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalóiról tájékoztatta a megjelent középiskolás diákokat és szüleiket. Darázs Csenge Boglárka, harmadéves óvodapedagógus hallgató az óvodai életről, óvodai gyakorlatokról beszélt, majd Ágoston Sára, másodéves tanítószakos hallgató az első tanítási gyakorlat élményeiről és a gyerekek visszajelzéseiről mesélt. A központi tájékoztató legvégén a hallgatói önkormányzat munkájáról, rendezvényeiről, és a hallgatói életről hallottak színes prezentációt Smiglag Viktóriától a résztvevők.

Az intézmény a rendszeres együttműködő partnerével, a Játékkunyhóval közösen a „Kaland az osztályteremben” című játékos foglalkozás kezdődött – hallgatók vezetésével. A szabaduló szobák módszertanához hasonló játékokon keresztül mutatták be a játékpedagógia alapjait.

Fakultatív programként az érdeklődők bejárhatták a Vitéz János Kollégiumot, illetve lehetőségük nyílt három szabadon látogatható előadáson való részvételre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT