Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Február 18. 10:45, hétfő | Helyi
Forrás: KEMRFK

Benzincsaló bűnbanda bukott le Esztergomban

Benzincsaló bűnbanda bukott le Esztergomban

Összesen 33 millió forint értékben okozott kárt az a hétfős banda, mely egy benzinkártya segítségével lopott jó ideje benzint az egyik esztergomi töltőállomásról. Egy kamionos mellett a benzinkutas is gyanúsított.

Jelentős kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság hét személy ellen, akik egy tankoló kártyát jogosulatlanul felhasználva közel 33 millió forintos kárt okoztak annak tulajdonosának.

Február 13-án tett feljelentést egy szállítmányozó cég vezetője ismeretlen tettes ellen, aki 2011. május 4. és 2013. február 8. között rendszeresen tankolt az egyik kamionjára kiállított tankoló kártyával. A sértett 2012. áprilisában értékesítette a tehergépkocsit, de a tankoló kártyát nem vonták vissza. A tulajdonos akkor szerzett tudomást a kártya jogtalan felhasználásáról, mikor idén januárjában részletes számlát kapott, melyen a korábban eladott kamion és az arra kiállított tankoló kártya is szerepelt fogyasztóként.

A számla adatai és a cégtulajdonos által elmondottak alapján a rendőrök megállapították, hogy a bűncselekményt a tehergépjárművet korábban rendszeresen vezető 42 éves esztergomi férfi követhette el. Ő ismerte a kártyához tartozó PIN kódot és indoka is volt egykori munkáltatója megkárosítására. Őt február 14-én fogták el és hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók. Ennek során elmondta, hogy a kártyát mindig ugyanazon a benzinkúton használták fel, itt ugyanis ismerte az egyik dolgozót, egy 33 éves táti benzinkutast, akivel megállapodott a tankolás gyakoriságáról és módjáról. Az üzemanyagot csökkentett áron értékesítették ismerőseik körében, az így szerzett pénz nagy részén pedig ketten osztozkodtak.

Az üzlet lebonyolításában további öt személy segédkezett nekik: a benzinkút dolgozói és rokonok, akik kisebb összegeket kaptak a bűncselekményben való közreműködésért. A bűnszövetség hét gyanúsítottja ellen - szabadlábon hagyásuk mellett - jelentős kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT