Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Február 21. 08:29, csütörtök | Helyi
Forrás: Balassa Bálint iskola

Berzeviczy Gergely-emlékfal avató Esztergomban

Berzeviczy Gergely-emlékfal avató Esztergomban

Emléktáblát kap ma Berzeviczy Gergely valamint az iskola egykori tanárai a Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskolában, mely idén ünnepli 101. évfordulóját.

Az esztergomi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és a Berzeviczy Gergely Közgazdasági Szakközépiskola egyesülésével létrejött Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola fennállásának 101. évfordulóját ünnepli. Az esemény alkalmából ma 16 órakor kerül sor az iskolában a Berzeviczy Gergely-emlékfal felavatására.

Az ünnepség keretében a résztvevők felavatják a Berzeviczy Gergely valamint az iskola egykori tanárai Miskolczi Tivadarné Czellér Erzsébet, Szabó Mátyásné Vörös Marianna és Jó-Dobornya László igazgató tiszteletére elkészített és elhelyezett tantermi névtáblákat is. Megemlékeznek Hagelmayer Istvánról az Állami Számvevőszék első elnökéről, az iskola neves diákjáról is. Az ünnepi eseményt Meszes Balázs iskolaigazgató nyitja meg, majd köszöntőt mond Kukorelli István, egyetemi tanár, jogtudós, az MTA doktora. Levélben köszönti az eseményt Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke és Juhász József a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A beszédek után az iskola tanárainak és diákjainak ünnepi irodalmi műsorát hallgathatják meg a jelenlevők. Ezt követi a Berzeviczy-emlékfal felavatása és a tantermi névtáblák leleplezése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.