Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. November 26. 18:52, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Betegtársait lopta meg a gyógytornán

Betegtársait lopta meg a gyógytornán

Vádat emeltek az ellen a nő ellen, aki több alkalommal is lopott Nyergesújfalun a szakrendelőben.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a kisebb értékre, több közokirat, készpénzhelyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette, háromrendbeli lopás vétsége miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki márciusban gyógytornára járt a nyergesújfalui szakrendelőintézetbe – közölte az ügyészség.

A nő, amikor egyedül maradt a terem függönnyel elválasztott részében – ahol a betegtársai a ruházatukat, táskáikat tartották a foglalkozás idején –, kihasználta az alkalmat, és otthagyott kabátokat, táskákat jogtalanul lopási szándékkal átvizsgálta.

Az egyik betegtől március 7-én a pénztárcáját vette el, amelyben 80 ezer forint készpénz és személyi igazolványa, lakcímkártyája, vezetői engedélye, Taj kártyája, és közalkalmazotti utazási igazolványa volt. A vádlott a készpénzt elköltötte, a pénztárcát és az iratokat eldobta. Utóbbiakat a rendőrök megtalálták és visszaadták a sértettnek.

Az elkövető március 28-án átkutatta az egyik beteg táskáját, végül abból is lopott. Ugyanekkor egy másik sértett fogasra felakasztott kabátját is átkutatta, de abból végül nem tulajdonított el semmit, mert abban csak iratok voltak. Végül egy következő sértett táskájából 3500 forint készpénzt vett magához, amelyet ekkor nála megtaláltak, és a sértettnek visszaadtak.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a vádlottat, valamint kötelezze az egyik sértett részére az okozott 80 ezer forint kár megtérítésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT