Városlista
2019. július 20, szombat - Illés

Hírek

2019. Július 11. 07:47, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: police.hu

Beton árokba csapódott az ittas motoros, megsérült utasa

Beton árokba csapódott az ittas motoros, megsérült utasa

Ittasan túllépte a sebességet, majd későn vette észre a körforgalmat és árokba csapódott utasával a motoros Esztergomban a Dorogi úton. Az eset még tavaly történt, és most emelt vádat az ügyészség.

Súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség egy motorossal szemben, aki ittassága miatt túllépte a megengedett sebességet, emiatt a körforgalmat nem észlelte időben, vészfékezést követően a motorral felborult, ennek során utasa alkarja eltörött – közölte az ügyészség.

A vádlott 2018. május 10-én 22 óra 35 perc körül Esztergomban a Dorogi úton, Dorog felől a Kiss János vezérezredes út irányába ittas állapotban vezette a motorkerékpárját, amelyen egy utast szállított.

A vádlott ittassága miatt egyrészt túllépte a megengedett legmagasabb sebességet, mivel a motorral 74-83 km/h sebességgel haladt, másrészt az Esztergom határában kialakított körforgalmat nem észlelte, erre utasa figyelmeztette. A vádlott vészfékezett ugyan, azonban a körforgalom kiemelt szegéjű, növénnyel benőtt középső részének jobb oldalán áthajtott, elvesztette egyensúlyát, majd az úttest jobb oldala mentén található lejtős területre csapódott. Ezt követően a motorkerékpár utasaival 15-20 km/h sebességgel tovább pördülve, a beton vízelvezető árokban érte el a baleseti véghelyzetét.

A vádlott utasa a baleset során az alkar törését, a medence és a törzs alsó részének zúzódását szenvedte el, valamint könyökén nyílt sebe keletkezett, amelyek gyógytartama a nyolc napot meghaladja. A járművezetéskor enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt álló vádlott is megsérült, bordatörése és fején nyílt sebe keletkezett.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a büntetlen előéletű vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre, pénzbüntetésre és közúti járművek vezetésétől hosszabb időre történő eltiltásra ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 20. 09:40, szombat | Helyi

Fotópályázat indult a Duna-Gerecse térségben

Térségi fotópályázatot hirdetett a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület.

2019. Július 20. 05:00, szombat | Helyi

Idén is nagyot szól majd a Kalifa-tanya bulija

Idén is megrendezi a Tűzkerék zenekar hagyományos nyári fesztiválját a Kalifa-tanyán Búbánatvölgyben. Augusztus 10-én a Kalifa bulin többek is fellépnek.

2019. Július 20. 05:00, szombat | Helyi

Ütős utolsó nappal folytatódik a Sportalshow!

Újabb ütős koncertekkel várja a közönséget az 5. Sportalshow a sportcsarnok mellett szombaton is. Ezúttal is jót zúzhat a közönség!

2019. Július 19. 21:59, péntek | Helyi

Fennakadt egy uszály a Dunán - FOTÓK

"Bugac alatt fennakadt uszályka…" - írta olvasónk.