Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Május 22. 07:24, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Bilincsben az álunokás csalók – lekapcsolták őket az esztergomi rendőrök - VIDEÓ

Bilincsben az álunokás csalók – lekapcsolták őket az esztergomi rendőrök - VIDEÓ

Elfogták az esztergomi rendőrök azokat, akik a gyanú szerint idős emberektől csaltak ki pénzt magukat az unokájuknak kiadva. A gyanúsítottak a térségben több nagyszülőt is megpróbáltak kifosztani.

A gyanú szerint 2014 februárja óta hívogatta az időseket telefonon az a két férfi, akiket május 17-én fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként az esztergomi nyomozók. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 28 éves Esztergom-kertvárosban élő H. Krisztián társával március 14-én Táton egy 93 éves asszonynak azt állította, hogy unokája bajba került, pénzre van szüksége. Utóbb kiderült, nem az unoka telefonált.

Két nappal később a gyanúsítottak újra próbálkoztak. Ezúttal egy 73 éves nénit próbáltak meg átejteni hasonló szöveggel, de az idős sértett gyanút fogott és nem adta át a pénzt. Ugyanaznap egy másik asszonynál is eredménytelenül jártak. A 85 éves néni abban a hiszemben készítette össze spórolt pénzét, hogy ezzel unokájának segít, de az utolsó pillanatban ő sem hitt a trükkösöknek. A gyanúsítottaknak a következő napokban további két kísérletük volt, melyek közül egyik sem sikerült.

Bilincsben az álunokás csalók – lekapcsolták az esztergomi rendőrök a térség trükköseit

Május 17-én próbálkoztak ismét. Egy pilisi nénit hívtak fel telefonon a szokásos szöveggel. Ő volt a 12. a faluban abból a harmincból, akinél bepróbálkoztak. 200.000 forintot kértek tőle, de a sértett nem adott át egy fillért sem. Az újabb sikertelen próbálkozás után fogták el a tetteseket az esztergomi nyomozók. H. Krisztián ellen csalás bűntett és négy rendbeli csalás bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség. Az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottat őrizetbe vette és kezdeményezésére a bíróság május 20-án elrendelte előzetes letartóztatását.

Őrizetbe vette a rendőrség, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte H. Krisztián rokonát is. A Dorogon élő H. Kálmán a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint szintén jelen volt Pilisen május 17-én, amikor az idős asszonytól megpróbálták kicsalni a pénzét. Azt megelőzően a 26 éves férfi másnál is próbálkozott. Ő Dorogon járt eredménnyel április 7-én. Ez volt a harmadik alkalom egy hónapon belül, hogy a nénitől pénzt szereztek. Készpénzt és arany ékszereket vitt el egy nénitől azzal az indokkal, hogy bajba jutott unokájának van rá szüksége.

Bilincsben az álunokás csalók – lekapcsolták az esztergomi rendőrök a térség trükköseit

A csalás bűntett elkövetése mellett H. Kálmánt lopás vétség és kábítószer birtoklása vétség elkövetésével is gyanúsítja az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A rendőrség gyanúja szerint a férfi március 26-án besurrant egy esztergomi lakásba és onnan eltulajdonított egy laptopot, internet sticket, valamint egy mobiltelefont. A számítógépet a férfinál tartott házkutatáskor megtalálták az esztergomi nyomozók. Elfogását és előállítását követően H. Kálmánnal szemben a rendőrök kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, melynek eredménye pozitív lett. Az Esztergomi Rendőrkapitányság vizsgálja, hogy a gyanúsítottak Komárom-Esztergom megyén kívül más megyében is követtek-e el hasonló jellegű bűncselekményeket.

Bilincsben az álunokás csalók – lekapcsolták az esztergomi rendőrök a térség trükköseit

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.