Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Március 02. 12:05, hétfő | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Bírósági ülnökválasztás Esztergomban

Bírósági ülnökválasztás Esztergomban

A Köztársasági Elnök az Országos Bírósági Hivatal elnökének előterjesztésére a 2015. évi ülnökválasztást március 7. napja és április 30. napja közé eső időtartamra tűzte ki.

Jelöltet az Esztergomi Járásbíróságra lehet állítani.

Az ülnököket a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CLXII. törvény 213. § (1) bekezdése értelmében a bíróság illetékességi területén lakóhellyel és választójoggal rendelkező nagykorú magyar állampolgárok, a bíróság illetékességi területén működő helyi önkormányzatok és az egyesületek - kivéve a pártokat - jelölik. A fiatalkorúak büntető ügyeiben eljáró bíróság pedagógus ülnökeit a bíróság illetékességi területén alapfokú és középfokú nevelési-oktatási intézmények tantestületei jelölik.

Jelöltet bejelenteni 2015. április 3-ig az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal Közigazgatási Irodáján lehet személyesen vagy levélben (2500 Esztergom, Széchenyi tér 1.)

Az ülnökök jogaira és kötelezettségeire vonatkozó tájékoztató, továbbá a jelöléshez szükséges nyomtatványok Esztergom Város Önkormányzatának honlapjáról letölthetők (www.esztergom.hu) vagy az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal Közigazgatási Irodáján (2500 Esztergom, Széchenyi tér 1.) munkaidőben átvehetők.

Ülnöknek az a 30. évét betöltött magyar állampolgár választható meg, aki nem áll a cselekvőképességet érintő gondnokság, vagy támogatott döntéshozatal hatálya alatt, továbbá

Az ülnökjelölteknek hatósági bizonyítvánnyal kell igazolniuk büntetlen előéletüket, az alábbi módon:

• Az ülnökjelöltek a postahivatalokban megvásárolható „adattovábbítás iránti kérőlap” megvásárlása, kitöltése és az igazgatási szolgáltatási díj készpénz-átutalási megbízáson történő megfizetése után, azt nem postai úton, hanem Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatalának Közigazgatási Irodáján keresztül juttatják el a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala Bűnügyi Nyilvántartó Hatósághoz.

A jelöléshez csatolni kell a Közigazgatási Irodán átvehető vagy Esztergom Város Önkormányzatának honlapjáról letölthető elfogadó nyilatkozatot, melynek tartalmaznia kell a jelölt arra irányuló nyilatkozatát, hogy volt-e büntetve és van-e választójoga.

Esztergom, 2015. február 27.


Romanek Etelka
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.