Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Február 03. 07:55, péntek | Sport
Forrás: mno.hu/FFT

Bogdán: Hihetetlen időszakon vagyok túl!

Bogdán: Hihetetlen időszakon vagyok túl!

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Bolton Wanderers magyar kapusa, Bogdán Ádám kiszorította a kezdőből a klub legendáját, a finn Jussi Jaaskelainent.

Bogdán annak ellenére védhetett az Arsenal elleni angol bajnokin, hogy a finn már két hete teljes értékű edzésmunkát végez.

Bogdán Ádámmal a kapuban január 4-e óta hét meccset játszott a Bolton, ebből mindössze egyszer szenvedtek vereséget, a Manchester United ellen az Old Traffordon, ahol Bogdán hárította Wayne Rooney tizenegyesét. A magyar kapussal a csapat csütörtöki edzése előtt beszélt a FourFourTwo.

„Érthetően nagyon jó a hangulat a csapaton belül, jó meccset játszottunk az Arsenallal, nincs okunk szégyenkezni a 0–0-s eredmény miatt. Nagyon egységes a csapat, egyrészt sokat elárul a teljesítményünkről, hogy nem kaptunk gólt tőlük, másrészt pedig arra is maradt energiánk, hogy támadásokat vezessünk. Jól játszottunk, egy kis szerencsével nyerhettünk is volna, de igazságos döntetlen született. A teljesítményemmel elégedett vagyok, hiszen nem kaptam gólt, jól éreztem magam, magabiztos voltam a kapuban.”

Bogdán egyébként a szerencsével sem állt hadilábon, az ellenfél leggólerősebb játékosa, Robin van Persie kétszer is a kapufát találta el. Ez azonban mit sem von le a kapus teljesítményének értékéből, aki az első félidőben védte a ziccerben kilépő Theo Walcott és Alex Oxlade-Chamberlain lövését is.

„Egyértelműen Van Persie az Arsenal legjobb játékosa. A sok klasszis közül is kiemelkedik, hihetetlenül jól kezeli a labdát és minden helyzetből gólra tör. Egyszer teljesen váratlanul emelte át fölöttem a labdát, majd kiszorított helyzetből lőtt egy kapufát. A szerencse ezúttal mellettem volt, de azt hiszem, ezért meg is dolgoztam.”

És hogy meddig szurkolhatunk a magyar kapusnak a Premier League-ben?

„Nagy elismerés, hogy én kaptam lehetőséget és minden megteszek azért, hogy ez minél tovább így maradhasson. Jussi és én is egészségesek vagyunk, így még nagyobb a siker, hogy én védhettem az utóbbi két meccsen. Hihetetlen időszakon vagyok túl, remek csapatok ellen léphettem pályára, remélem csak nyáron lesz időm rá, hogy mindezt feldolgozzam. Most úgy érzem, hogy jó esély van arra, hogy a hétvégi, Norwich elleni bajnokin is én kapjak lehetőséget.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.