Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Október 29. 08:36, szombat | Belföld
Forrás: mti

Bőnyi rendőrgyilkosság – az ügyvéd szerint véletlenül lőtt a gyanúsított

Bőnyi rendőrgyilkosság – az ügyvéd szerint véletlenül lőtt a gyanúsított

A bőnyi rendőrgyilkosság gyanúsítottjának ügyvédje szerint védence \"véletlenül lőtt\", nem akart megölni senkit.

Léhner György az M1 aktuális csatorna péntek esti híradójában azt mondta: a gyanúsított csak "rá akart ijeszteni" a rendőrökre.

Szerinte a 76 éves férfi azt akarta, hogy a rendőrök várjanak egy kicsit, mert ügyvédet szeretett volna hívni, ezért ment be az épületbe. Hozzátette: a férfi azért vette elő a házban tartott fegyverét, hogy visszatartsa a rendőröket, hogy "ne tudják elvinni", amíg ügyvédet hív.

Szerda reggel gépkarabéllyal adott le több lövést Bőnyben a 76 éves Győrkös István, és megölte Pálvölgyi Péter őrnagyot, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozóját. A meggyilkolt férfit a belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és alezredessé léptette elő. Győrkös István ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt rendeltek el nyomozást. A férfi is megsérült a lövöldözéskor, csütörtökön a kórházban helyezték előzetes letartóztatásba, majd a tököli rabkórházba vitték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.