Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. November 25. 10:32, péntek | Helyi
Forrás: közlemény

Borászfórummal menedzselték a magyar nektárokat

Borászfórummal menedzselték a magyar nektárokat

„Legyen a Kárpát-medence egy brand borok világpiacán!” - hangzott el többek között a Párkányban megrendezett borász fórumon november 24-én.

A település művelődési házában megtartott szőlész-borász eseményen a házigazda Magyar Nemzeti Kereskedőház magyarországi és felvidéki borszakértőket, bortermelőket, borlovagokat, bortermelő vidékek településeinek képviselőit és a borászat korszerűsítésével foglalkozó szakmenedzsereket hívtak meg.

A borászfórumra közel száz szakembert hívtak meg, zömükben felvidékieket, de természetesen Magyarország is képviseltette magát. Ahogy a társadalmi szervezetek, települések is, így például Esztergom városát Bánhidy László alpolgármester, az esztergomi székhelyű Vinum Ister-Granum Borlovagrendet Gyöngyös Antal, a Komárom-Esztergom Megyei Iparkamara elnökségi tagja. A házigazdának számító Magyar Kereskedőházat Bíró Tamás elnök képviselte, de jelen volt Párkány és Muzsla első embere is.



A teljes nevén „Szőlész-borász fórum és termékbemutató” a párkányi kultúrotthon nagytermében illetve oldalsó helyiségeiben, mi több, az intézmény udvarán is helyet kapott. Szükség volt erre, hiszen az eseményre több olyan cég is érkezett, melyek termékeikkel a borászat fejlesztését célozzák, így több mezőgazdasági kisgép, traktor illetve különböző, a szőlőművelésben, borászatban használható újfejlesztésű berendezést, gépet, technológiát is kínáltak standjaikon. Az épület nagytermében a megnyitó délután fél 3-kor kezdődött, majd rögtön ezután szakmai előadások sora indult, melyekben a borhálózatok építéséről, a marketingről és kommunikációról, a muzslai boregyletekről, valamint a Smart Vineyard nevű szőlőőr projektről hallhattak gondolatok a résztvevők.

Az esemény házigazdájának számító Magyar Nemzeti Kereskedőház (MKH), mely szervezet Ukrajnában, Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában, Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában és Ausztriában is működtet hálózati egységet a fórumon terjesztett prospektusa alapján szerteágazó tevékenységet végez. Ezek közé tartozik üzleti találkozók, konferenciák szervezése, üzleti lehetőségek felkutatása, szolgáltatáscsomagok működtetése, adatbázis építése, pályázati és közbeszerzései lehetőségek feltérképezése és gazdasági kapcsolatrendszerek kialakítása, működtetése. Az MKH a kormány külgazdasági törekvéseivel összhangban működteti közép-európai kereskedelemfejlesztési hálózatát a fent sorolt országok magyar lakta területein. A hálózat célja, hogy elősegítse az exportképes magyar kis- és középvállalkozások termékeit, szolgáltatásait érvényesülését a Kárpát-medencében. A hálózat szoros együttműködést végez a nagykövetségekkel, főkonzulátusokkal, külgazdasági szakdiplomatákkal, kamarákkal és vállalkozó szervezetekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.