Városlista
2019. július 20, szombat - Illés

Hírek

2019. Július 10. 11:20, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Börtönbe vonul a pálinkázás után harcosok klubját játszó férfi

Börtönbe vonul a pálinkázás után harcosok klubját játszó férfi

Pálinkázás után harcosok klubját játszottak, halál lett a vége.

Italoztak, majd az egyik férfi győzködte a barátait, hogy ő „ütőképes”, ezért üssék meg. A másik ütött, utána viszont ő kapott. Súlyos koponyasérüléseket szenvedett és elhunyt – írtuk az ügy részleteit tavasszal. Az eset 2018. április 1-én megyénk egyik településén (az ügyészség pontosan nem kívánta megnevezni) történt.
Most újabb fejleményként, döntött a bíróság és börtönbe vonulhat a férfi, míg társa felfüggesztettet kapott.

Az ügyészség ugyanis a vádiratban arra indítványt tett, hogy a Tatabányai Törvényszék az elsőrendű vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, míg a másodrendű vádlottat próbára bocsátásra ítélje, amennyiben az előkészítő ülésen a vádlottak a bűncselekmény elkövetését beismerik, úgy az elsőrendű vádlottal szemben a szabadságvesztés mértékét 4 évben, míg a másodrendű vádlottal szemben a próbára bocsátás tartamát 2 évben állapítsa meg.

A bíróság által szerdán megtartott előkészítő ülésen a vádlottak a bűncselekmények elkövetését beismerték és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról, amelyet a bíróság végzéssel elfogadott. A bíróság ezt követően ítéletet hozott, amelyben az elsőrendű vádlottat 4 év börtönbüntetésre, és 4 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat 2 év próbára bocsátásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész, a vádlottak és a védők is tudomásul vették, ezért az a kihirdetését követően jogerőre emelkedett.

Címkék: ítélet, börtön

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 20. 09:40, szombat | Helyi

Fotópályázat indult a Duna-Gerecse térségben

Térségi fotópályázatot hirdetett a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület.

2019. Július 20. 05:00, szombat | Helyi

Idén is nagyot szól majd a Kalifa-tanya bulija

Idén is megrendezi a Tűzkerék zenekar hagyományos nyári fesztiválját a Kalifa-tanyán Búbánatvölgyben. Augusztus 10-én a Kalifa bulin többek is fellépnek.

2019. Július 20. 05:00, szombat | Helyi

Ütős utolsó nappal folytatódik a Sportalshow!

Újabb ütős koncertekkel várja a közönséget az 5. Sportalshow a sportcsarnok mellett szombaton is. Ezúttal is jót zúzhat a közönség!

2019. Július 19. 21:59, péntek | Helyi

Fennakadt egy uszály a Dunán - FOTÓK

"Bugac alatt fennakadt uszályka…" - írta olvasónk.