Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Július 10. 11:20, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Börtönbe vonul a pálinkázás után harcosok klubját játszó férfi

Börtönbe vonul a pálinkázás után harcosok klubját játszó férfi

Pálinkázás után harcosok klubját játszottak, halál lett a vége.

Italoztak, majd az egyik férfi győzködte a barátait, hogy ő „ütőképes”, ezért üssék meg. A másik ütött, utána viszont ő kapott. Súlyos koponyasérüléseket szenvedett és elhunyt – írtuk az ügy részleteit tavasszal. Az eset 2018. április 1-én megyénk egyik településén (az ügyészség pontosan nem kívánta megnevezni) történt.
Most újabb fejleményként, döntött a bíróság és börtönbe vonulhat a férfi, míg társa felfüggesztettet kapott.

Az ügyészség ugyanis a vádiratban arra indítványt tett, hogy a Tatabányai Törvényszék az elsőrendű vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, míg a másodrendű vádlottat próbára bocsátásra ítélje, amennyiben az előkészítő ülésen a vádlottak a bűncselekmény elkövetését beismerik, úgy az elsőrendű vádlottal szemben a szabadságvesztés mértékét 4 évben, míg a másodrendű vádlottal szemben a próbára bocsátás tartamát 2 évben állapítsa meg.

A bíróság által szerdán megtartott előkészítő ülésen a vádlottak a bűncselekmények elkövetését beismerték és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról, amelyet a bíróság végzéssel elfogadott. A bíróság ezt követően ítéletet hozott, amelyben az elsőrendű vádlottat 4 év börtönbüntetésre, és 4 év közügyektől eltiltásra, a másodrendű vádlottat 2 év próbára bocsátásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész, a vádlottak és a védők is tudomásul vették, ezért az a kihirdetését követően jogerőre emelkedett.

Címkék: ítélet, börtön

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 20. 10:27, vasárnap | Helyi

Esztergomi nagycsaládosok jelezzék igényüket!

Idén is kapnak ajándékutalványt az idősek és nagycsaládosok. A 70 éven felettiek automatikusan, a nagycsaládosoknak igényelni kell.

2019. Október 20. 05:01, vasárnap | Helyi

Ingyenes képzéseket indít az Esztergomi Család és Karrier Pont

Személyiségfejlesztési és startup tréninget is indít az Esztergomi Család és Karrier Pont. Ingyenesen lehet rajtuk részt venni!

2019. Október 20. 05:00, vasárnap | Helyi

Régi zene Balassa Bálint emléknapján

Balassa Bálint születésének 465. évfordulóján október 21-én 17 órakor Régi zenei irodalmi emléknap várja a közönséget a Szatmári Irgalmas Nővérek zárdatemplomában. A belépés ingyenes!

2019. Október 19. 12:45, szombat | Helyi

Két tolvajnőt és egy körözött fiatalt kaptak el

Esztergomban egy körözött férfit fogtak el a rendőrök, míg a dorogi nyomozók két tolvajnő ügyében fejezték be a nyomozást.