Városlista
2020. július 10, péntek - Amália

Hírek

2020. Május 25. 06:07, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Börtönre ítélhetik a notórius esztergomi ittas vezetőt

Börtönre ítélhetik a notórius esztergomi ittas vezetőt

Ittas vezetés miatt börtönbüntetés kiszabását kérte az Esztergomi Járási Ügyészség a egy többszörös visszaeső férfi ügyében.

Az esztergomi férfi 2018. május 12-én 18 óra 07 perckor Esztergomban a Földműves utcában súlyosan (2,52 g/l ezrelékes véralkoholszintű) ittas állapotban vezetett kocsit.
Jogosítvánnyal nem rendelkezett, sőt a bíróság 2019. július 4-ig eltiltotta a járművezetéstől.

A férfi eddig 6 alkalommal volt büntetve, legutóbb a bíróság 2014-ben mint többszörös visszaesőt ittas járművezetés vétségének elkövetése miatt 1 év börtön fokozatú szabadságvesztés büntetésre és 4 év járművezetéstől eltiltásra ítélte, kedvezménnyel szabadult 2015. október 8-án, feltételes kedvezménye letelt 2016. október 7-én – közölte az ügyészség.

Hozzátéve, ezt megelőzően a vádlottal szemben az Esztergomi Járási Ügyészség 2017-ben emelt vádat szintén ittas állapotban járművezetés vétsége miatt, mert a vádlott 2016. szeptember 11-én 17 óra 50 perc körül Esztergomban a Hunyadi János utcában enyhe fokú alkoholos állapotban vezetett egy quad-ot. A férfi a járművel az úttesten jobbra dőlt, majd úttest jobb oldalán lévő füves területre sodródott, ahol megpördült, és a bal oldalára dőlt. A vádlott a jármű mellé esett, a balesetben nyolc napon túl gyógyuló koponyacsonttörést és egyéb sérüléseket szenvedett.

A 2016-ban elkövetett cselekmény miatt a bírósági eljárás még folyamatban van, ezért az ügyészség a két ügy bírósági eljárásban történő egyesítését indítványozta.

Az ügyészség a vádiratban modz arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a többszörös visszaeső vádlottat végrehajtandó börtönbüntetésre, közügyektől eltiltása, járművezetéstől eltiltásra ítélje.

Korábbi cikkek:

Késelés történt Pilismaróton

Csalót fogtak az esztergomi rendőrök

Vasárnap is több ittas vezetőt kaptak el

Három ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök vasárnap megyénkben

A tatai járőrök délután az 1-es számú főúton, Tata és Vértesszőlős között ellenőrziztek egy kocsit és annak vezetőjét. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért további mintavételre előállították. Az egyenruhások a mérési eredmények alapján a 65 éves férfival szemben büntetőeljárást kezdeményeztek, a vezetői engedélyét elvették.

A rendőrök délelőtt Tatabányán a Tatai úton is megállítottak egy kocsit. Az alkoholszondát ennél a sofőrnél is jelzett. A 70 éves férfival szemben közigazgatási bírságot szabtak ki az egyenruhások.

Az esztergomi járőrök este Nyergesújfalun a Kossuth Lajos utcában intézkedtek egy autóssal szember. Az alkalmazott alkoholszonda nála is pozitív lett, ezért a sofőrt előállították, a vezetői engedélyét pedig elvették.Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 10:18, péntek | Helyi

Körözött zaklatót fogtak el Esztergomban

Igazoltatás során derült ki, hogy elfogatóparancs van kiadva ellene.

2020. Július 10. 09:32, péntek | Helyi

Rázárta a tolvajra az ajtót a bolti eladó

Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat egy nővel szemben, akit a bolti eladó a bejárati ajtó bezárásával azért tartott vissza a helyszínen, mert mobiltelefonokat rejtett a kabátjába.

2020. Július 10. 05:00, péntek | Helyi

Idősbarát Önkormányzat Díjat alapított a megyei Idősügyi Tanács

Az idős lakosságot aktívan segítő, jó gyakorlatokkal példát mutató kis- és középtelepülések önkormányzatait kívánja elismerni, díjjal jutalmazni a Komárom-Esztergom Megyei Idősügyi Tanács,

2020. Július 09. 14:02, csütörtök | Helyi

Tóth Vera Együtt mEgyünk - Kiskoncert és nagy borélmény Esztergomban

Tóth Vera és Quartet-je lélegzetelállító koncertje borkóstolóval vagy egy ötfogásos borvacsorával, melyet PalKonyha, Panzió, Speizzel álmodott meg az esztergomi Rózsakert Étterem.