Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 08. 14:23, kedd | Bulvár
Forrás: STOP / Új Ász

Botrány! 100 ezer lemez tűnt el - 10 milliót bukott Demjén Rózsi

Botrány! 100 ezer lemez tűnt el - 10 milliót bukott Demjén Rózsi

Botrány a magyar zeneiparban! 10 millió forinttal károsította meg Demjén Rózsit hazánk legnagyobb lemezterjesztő cége, akiknél hozzávetőleg 100 ezer lemez tűnt el nyomtalanul.

A zenész összefogásra buzdít és reméli, egyre többen lesznek azon károsultak, akik feljelentik az elkövetőt.

Évtizedes múltú legendák és feltörekvő fiatal zenészek is futhatnak a pénzük után, miután kiderült: egyszerűen eltűnt Magyarország egyik legnagyobb terjesztővállalatának tulajdonosa. A MusicDome Kft. hosszú éveken át jól és megbízhatóan végezte a dolgát, mígnem egy évvel ezelőtt a korábbi tulajdonos megvált tőle. Azóta kiderült: közel 100 ezer lemez tűnt el a rendszerben nyomtalanul úgy, hogy a kiadók és a zenészek egyetlen fillért sem láttak belőle. A rengeteg károsult egyike éppen Demjén Rózsi, aki úgy döntött, szervezetbe tömöríti az átvert zenészeket, kiadókat, és így tesznek feljelentést a férfi ellen, akit jól ismer a zenei világ.

- Óriási rombolást hajtott végre az egyébként is ezer sebből vérző hazai zeneiparban a cég új tulajdonosa ezzel a bűncselekménnyel. Zenészek, dalszerzők és előadók rengeteg munkája veszett kárba azzal, hogy a MusicDome nem tud elszámolni nagyjából 100 ezer lemezzel. Én magam is károsult vagyok, körülbelül 10 millió forintra rúg az összeg, amit összeszámoltunk, de közel sem én buktam a legtöbbet. Az a szomorú, hogy már nem tudhatjuk, kiben bízhatunk. Lassan az lenne a legjobb, ha magunk árulnánk a lemezeinket egy zsákból valamelyik téren - mondta keserűen a legendás zenész.

- Tudomásom szerint több feljelentést is tettek már az ügyben, de most azon dolgozunk, hogy egységbe tömörülve indítsunk egy eljárást. Mondhatnám, hogy ismeretlen tettes ellen, de ez nem így van, hiszen mindannyian ismerjük azt, akit most elnyelt a föld - nyilatkozta Demjén Ferenc az Új Ásznak.

Új Ász / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára