Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2019. Január 27. 10:41, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Bővül a fizető parkolási zóna – A lakók kérték

Bővül a fizető parkolási zóna – A lakók kérték

Az ott élők kérésére fizetős parkolást vezetnek be az Árok utca és Eszperantó utca között.

Ismét tárgyalta Esztergom képviselő-testülete az Árok utca esetében a fizetős parkolási rend visszaállítását a héten. Korábban levélben keresték meg az Árok utca lakói a körzet képviselőjét, Meszes Balázst azzal, hogy a jelenleg a fizetési zónába nem tartozó utcában áldatlan állapotok alakultak ki, az itt lakók nem tudnak parkolóhelyet találni nemcsak a házuk közelében, hanem az egész Árok utcai pakolóban sem.

A lakók kérelmükben elmondták, hogy a környékbeli településekről munkába érkezők kora reggel elfoglalják a parkolóhelyeket az utcában, és késő délutánig megtelítik a szervizutat. A Képviselő-testület egyszer már tárgyalta a kérdést, akkor a minősített többség hiányában nem került elfogadásra a fizetős parkolási rend visszaállítása, most azonban végül – ismételt előterjesztésre – a testület úgy döntött, hogy az Eszperantó utca és az Árok utca közötti Mikszáth Kálmán, Jókai Mór és Deák Ferenc utcai szakaszon fizetős parkolást vezet be.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.

2022. Szeptember 21. 13:13, szerda | Helyi

Okostáblát kapott az Eötvös iskola a Richtertől

A Richter Gedeon Nyrt. hatszázezer forint támogatást biztosított a dorogi Eötvös József Általános Iskolának, melyből digitális táblát vásároltak.

2022. Szeptember 20. 17:02, kedd | Helyi

A XXII. ESZTERGOMI FOTOGRÁFIAI BIENNÁLÉ – MANU-TÍPIA KIÁLLÍTÁS

2022. szeptember 9-én nyílt meg a XXII. Esztergomi Fotográfiai Biennálé, amely 2022. október 9-ig tekinthető meg a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumában 10:00-18:00 óra között (hétfői napok kivételével).

2022. Szeptember 08. 09:27, csütörtök | Helyi

XXII. ESZTERGOMI FOTOGRÁFIAI BIENNÁLÉ

Idén 22. alkalommal kerül megrendezésre a nemzetközi viszonylatban is híres esemény, az Esztergomi Fotográfiai Biennálé, MANU-TÍPIA címmel.