Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. November 13. 08:18, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: police.hu

Boxerrel támadt a kocsmában, majd tört-zúzott a belvárosban

Boxerrel támadt a kocsmában, majd tört-zúzott a belvárosban

Már egyszer elítélték garázdaságért, most újra emiatt felelhet. A férfi Esztergom belvárosában tört-zúzott, pedig két héttel előtte ítélték egy boxeres támadás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre.

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben az Esztergomi Járási Ügyészség, aki Esztergom belvárosában kukát borított fel, virágokat szórt szét, hirdetőtáblákat tört el, és akit a bűncselekmény elkövetését megelőző 19 nappal a bíróság ugyancsak garázdaság bűncselekménye miatt ítélt felfüggesztett szabadságvesztésre - közölte az ügyészség.

A vádlott, a 23 éves, esztergomi É. I. február 4-én Esztergomban boxerrel támadt egy söröző kerthelyiségében az egyik vendégre, őt négy alkalommal megütötte, amely miatt a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el. Ezért az Esztergomi Járásbíróság július 12-én jogerőssé vált határozatával felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Az elítélését követően 19 nap múlva, július 31-én 3 óra körül, az ittas állapotban lévő vádlott Esztergomban a Rákóczi téren lévő egyik üzlet előtt elhelyezett szemetes kuka tartalmát a járdára kiborította, majd a közeli beton virágládából a virágokat kitépte és az útra dobálta. A vádlott az út túloldalán lévő cukrászda előtti két beton virágládából is kitépte és szétdobálta a virágokat.

A vádlott ezt követően a Vörösmarty utcán haladva először felborított egy parkolási tilalomra figyelmeztető vas állványt, majd egy fa kapuról letépte a „Kérem a bejáratot szabadon hagyni” feliratú táblát. Ezután egy állateledel bolt falra erősített hirdetőtábláját tépte le, majd egy másik üzlet üveges hirdetőtábláját kézzel betörte, a fa keretet a falból részben kitépte és eltörte, a hirdetőtáblát kidobta az útra. Az üzlet tulajdonosának ezzel 29210 forint kárt okozott.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat végrehajtandó fogházbüntetésre, a közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje, valamint a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását rendelje el.

Korábbi cikk:

Tört-zúzott Esztergom belvárosában egy fiatal férfi - FOTÓK

Címkék: ítélet, garázda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT