Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Február 24. 18:00, péntek | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Breaking: újabb szemétégető Párkányból

Breaking: újabb szemétégető Párkányból

Kisebb, de ugyanolyan zavaros körülötte minden, mint az előzőnél. Mondhatnánk, ha már hulladék: itt valami bűzlik.

Egy hete a Duna két partján lassan minden sajtó a Párkányba tervezett hulladékégetővel foglalkozik, több ezren írták alá a petíciót Szlovákiában, és szépen gyűlnek az aláírások Magyarországon is, de úgy tűnik, a párkányi városházán nem néznek televíziót, nem olvasnak újságot, nincs internet, és az utcán sem nagyon járnak. Ha megtennék, akkor talán rájönnének, hogy már így is túlfeszítették azt a húrt, amit nevezzünk most jobb híján választópolgári türelemnek.

Olyannyira nem érdekli úgy tűnik Párkány vezetését mindez, hogy újabb szemétfeldolgozó ügyét terelgetik szépen, most már mondhatjuk, a szokott módon: a hivatali táblán, legyen az bárhol, kifüggesztve várják a véleményeket.

Illetve leginkább nem várják, mert ha várnák, akkor – okulva az előzőből – most már tényleg véget vetettek volna a sumákolásnak, ahogy Szabó Eugen mondta Esztergomban - és nyilvánosságra hozták volna az ügyet. Ehelyett még a múlt héten is csak annyit mondott el Szabó polgármester úr, hogy igen, van egy másik projekt is, de nem épül.

S hogy miért nem épül? Mint kiderült, azért, mert a korábbi engedélyeket – apropó, vajon ki hallott az elmúlt két évben már arról, hogy engedélyeket kapott egy hulladék-feldolgozó Párkányban, kit tájékoztatott erről a polgármester? - épp a napokban kell megújítania a cégnek, miután az eredeti tervek helyett egy merőben más technológiát kíván alkalmazni. Az eljárás itt is hasonló: műanyagokat zárt tartályokban magas hőfokon bontanak le, amit a köznyelvben nyugodtan mondhatunk szemétégetésnek. Pontosabban műanyag égetésnek.

Vajon erről miért nem kaptak tájékoztatást a párkányiak, az esztergomiak és a többi környékbeli települések lakói? Az elmúlt napokban több újságíró fordult meg Párkányban, mint az elmúlt öt évben: vajon miért nem hangzott el egyszer sem, hogy van egy másik projekt is?

A legutóbbi párkányi képviselő-testületi ülésen elhangzott egy mondat az egyik képviselőtől, polgármester úrnak címezve: vegye tudomásul, az emberek nem hülyék.

A Duna egyik oldalán sem.

A második számú Szabó Eugen-féle hulladékprojektről itt tud tájékozódni: bizony, fenn van a honlap egy rejtett szegletében, címlapot ott nem érdemelt. Nálunk igen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.