Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Október 02. 11:15, szerda | Helyi
Forrás: lvp/Brit Nagykövetség

Brit „zászlóshajó” érkezik Esztergomba – brit-magyar üzleti találkozó

Brit „zászlóshajó” érkezik Esztergomba – brit-magyar üzleti találkozó

Esztergomba érkezik csütörtökön Jonathan Knott budapesti brit nagykövet és egy brit színekbe öltöztetett hajó, melyen megbeszélések zajlanak esztergomi vállalkozókkal a brit és magyar üzleti együttműködés fejlesztéséért.

Egy brit zászló színeibe öltöztetett hajón rendez üzleti találkozót a Brit Nagykövetség Esztergomban csütörtökön, hogy elősegítse a brit-magyar üzleti kapcsolatok élénkítését a régióban. A rendezvény házigazdája Jonathan Knott budapesti brit nagykövet lesz, megnyitóbeszédet mond (13:00 órakor) Tétényi Éva Esztergom polgármestere.

Az üzleti találkozó mellett Esztergom egy másik eseménynek is helyet ad holnap. Mivel a városban működik az egyik legjelentősebb magyarországi autógyár, valamint itt jött létre Magyarország első klasztere, a Közép-magyarországi Autóipari Klaszter, a Brit Nagykövetség Esztergomot választotta arra, hogy „webináriumot” (internetes telekonferenciát) rendezzen „Sikeres autóipari vállalkozások Közép-Európában: tippek és tapasztalatok” címmel. Az interneten keresztül, Nagy-Britanniából bejelentkező vállalkozókat többek között Jonathan Knott brit nagykövet fogja tájékoztatni a Magyarországon és a környező országokban fellelhető autóipari üzleti lehetőségekről, követhető üzleti modellekről. A nagykövet mellett a brit érdeklődőknek prezentációt tart majd Timothy Marton, a Deloitte tanácsadó cég partnere, Németh István, a Magyar Járműalkatrész-gyártók Országos Szövetségének főtitkára, valamint Bíró Attila, a Knorr Bremse operatív igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT