Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Szeptember 22. 18:54, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Brüsszelben tárgyalnak a párkányi égetőről

Brüsszelben tárgyalnak a párkányi égetőről

Az üzem felvállalhatatlan környezeti és egészségügyi veszélyt jelentene – egyebek közt ezt is kifejtik majd a Európai Parlament Petíciós Bizottságának hétfői ülésén az MKP-s és Komárom-Esztergom megyei képviselők.

Az Európai Parlament Petíciós Bizottsága befogadta a Párkányba tervezett hulladékégető elleni beadványt és felkérte az Európai Bizottságot, hogy végezze el az ügy vizsgálatát – írtuk még tavasszal.

A hulladék-feldolgozóval kapcsolatos beadványt szeptember 24-én tárgyalja a bizottság. Az ülésen részt vesz Bolya Szabolcs és Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártjának párkányi képviselői, Lukovics Tamás, az MKP párkányi polgármester-jelöltje, Környi Zoltán, az MKP Párkányi Helyi Szervezetének elnökségi tagja, valamint Zoltai Dániel, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés képviselője is. Csáky Pál, az MKP európai parlamenti képviselője, mint az EP Petíciós Bizottságának alelnöke is jelen lesz a tárgyaláson.

Az úgynevezett „Green Park Štúrovo” nevű beruházás ellen a helyiek egy közel 8000 aláírást tartalmazó petícióval is tiltakoztak. A tiltakozást azonban elutasította a párkányi városvezetés, emiatt döntöttek úgy az MKP-s és Komárom-Esztergom megyei képviselők, hogy európai szintre viszik az ügyet.

Mint hangsúlyozzák: ez a tervezet ellentétes Szlovákia és Magyarország, valamint az EU környezetvédelmi szabályozásával, ezért azt kérik, hogy az Európai Parlament vizsgálja meg, hogy összhangban van-e a környezetvédelemre vonatkozó európai irányelvekkel.

Az üzem megvalósulása felvállalhatatlan környezeti és egészségügyi veszélyt jelentene az érintett térség lakói számára. A hulladékkezelő hatása Párkány, Esztergom, illetve a két szomszédos város környékét is érintené - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT