Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Február 25. 08:41, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Búcsú a posztumusz kitüntetett Juhász Józseftől, a kamara elnökétől

Búcsú a posztumusz kitüntetett Juhász Józseftől, a kamara elnökétől

Több százan kísérték nyughelyére Juhász Józsefet, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tragikus hirtelenséggel elhunyt elnökét pénteken, akinek posztumusz kitüntetést adományoz az országos szervezet.

Az esztergomi Belvárosi Temetőben a családján, feleségén, három leányán és fián, illetve öt unokáján kívül barátok, a kamara számos vezetője, tagja valamint megyei közéleti személyiség – többek közt Székely János esztergom-budapesti segédpüspök is – búcsút vett a kamra elnökétől.

Juhász Józsefről Kárpát Csaba, a kamara általános alelnöke mondott megemlékező beszédet: mint kifejtette, a vidám, jó kedélyű Juhász József számára természetes volt a mindennapos, kora reggeltől késő estig tartó munka. Hozzátette, büszke volt arra, hogy 1969-ben kőműves mestervizsgát tett, majd egyéni és családi vállalkozóként dolgozott. A sírnál az Európai Borlovagrend nevében Veres János, a soproni legátus első legátja is búcsúztatta.

Juhász József 1975 és 2005 között az Esztergomi Ipartestület elnöke volt, 1988-től 1994-ig pedig az IPOSZ országos alelnöke is. Jelentős szerepe volt a kamarák megalakulásában. 1994-ben a megyei kézműves kamara elnökévé választották. 2000-től a megyei kereskedelmi és iparkamara alelnöke, majd 2004-től elnöke lett. Mindemellett tizenkét éven keresztül volt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) alelnöke is.

Parragh László az MKIK elnöke közölte, posztumusz Mercur-díjjal, a kamara legmagasabb kitüntetésével ismerik el Juhász József életpályáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.