Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Október 07. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Buszsofőrökre támadt két bedrogozott férfi Esztergomban – Vádat emeltek

Buszsofőrökre támadt két bedrogozott férfi Esztergomban – Vádat emeltek

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és a garázdaság vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség két férfi ellen.

A vádirat szerint két férfi 2019. január 19-én 5 óra 40 perc körül kábítószertől befolyásolt állapotban az esztergomi buszvégállomáson egy olyan buszra akartak felszállni, amely műszaki hiba miatt nem tudott elindulni, és eltorlaszolta az utat más járművek előtt. A buszon csak két buszvezető volt. A busz ajtaja zárva volt, a férfiak kopogtak a busz ablakán. A buszvezetők kézjelekkel hozták a vádlottak tudomására, hogy a járműre nem lehet felszállni. A vádlottak ennek ellenére többször megütötték tenyérrel a busz első szélvédőjét, majd az ajtajának üvegét ütötték, és abba belefejeltek, közben kiabálva fenyegetőztek – közölte az ügyészség.

Az egyik buszvezető a rendőrségnek telefonált, míg a másik sofőr kinyitotta a busz ajtaját, és közölte a vádlottakkal, hogy a busz nem indul el, arra nem szállhatnak fel. A tájékoztatás ellenére az egyik férfi megpróbált felszállni, ám a buszvezető elállta előle az utat. Ekkor ez a férfi a buszvezető felé ütött, aki eközben a buszról leszállt.

A férfiak tovább szidták sértettet, leköpték és megütni igyekeztek. A sértett az ütések egy részét a kezével elhárította, azok elől elhajolt, de a vádlottaknak sikerült őt a hátán, a jobb felső combján és a jobb alkarján eltalálni, illetve a sértett körme védekezés közben beszakadt. A sértett zúzódásai nyolc napon belül gyógyultak, ezek miatt magánindítványát nem terjesztette elő – részletezte a vádhatóság.

A másik buszsofőr társa segítségére sietett, a vállánál fogva elhúzta a sértett közeléből az egyik férfit, aki erre visszafordult, és őt a vállán egy alkalommal megütötte.

A támadók ezt követően hazaindultak, de útjuk során az állomás területén parkoló másik buszba, illetve kerékpárokba mindketten többször belerúgtak és azokat ököllel ütötték.

Ekkor a buszpályaudvaron tartózkodó utas nyugtatni igyekezett a vádlottakat, mondta nekik, hogy hagyják abba, menjenek el, mert már értesítették a rendőrséget.

A vádlottak azonban néhány perc múlva visszafordultak, és visszamentek a műszaki hibás buszhoz, ahol mindketten kiabáltak, ordítoztak, a buszsofőröket sértegették.

Az egyik férfi a még mindig a busz mellett tartózkodó sértettet a telefonjával meg akarta ütni, de egyensúlyát veszítette, és tévedésből egy forgalomirányítót ütötte fejen, aki igyekezett lecsillapítani a vádlottakat. A férfi a forgalomirányítótól nyomban bocsánatot kért.

A helyszínre érkező rendőrök jelenlétében a forgalomirányítót is megütő férfi egy alkalommal arcon ütötte azt az utast, aki korábban békítő jelleggel lépett fel.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfiakat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Korábbi cikkek:

Többször is elhajtott a benzinkútról fizetés nélkül a visszaeső férfi

Véglegesen eltiltották a vezetéstől, mégis volán mögé ült

Rendőrkutya szagolt ki két illegális migránst a térségben

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT