Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 01. 07:45, péntek | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Button egy hónap múlva Magyarországon jubilál

Button egy hónap múlva Magyarországon jubilál

Jenson Button már fél szemmel a Magyar Nagydíjra figyel, a McLaren csütörtökön Budapestre látogató világbajnoka ugyanis egy hónap múlva a Hungaroringen indul 200. Formula–1-es viadalán. A 31 esztendős, 10-szeres futamgyőztes, aki öt évv

 

„Nagyon fontos számomra a Magyar Nagydíj, nemcsak azért, mert 2006-ban itt sikerült megszereznem az első futamgyőzelmemet, hanem azért is, mert az idén immár 200. alkalommal állok rajthoz, és örülök, hogy a Hungaroringen érek el ehhez a mérföldkőhöz" – mondta a 200 futamhoz az F1-ben 11.-ként eljutó Button a közönségtalálkozóval egybekötött margitszigeti rendezvényen.

Az előzetes tervek szerint az amatőr triatlonosként nagyon jól úszó Button is vízbe szállt volna, hogy együtt labdázzon Kemény Dénes legénységével, de végül erre nem került sor. A nem hivatalos magyarázat szerint Button ujjait féltették, ha véletlenül rosszul nyúl a labdához, és eltörik valamelyik ujja, nagy hátrányba kerül a versenyen a bonyolult kormánykerék miatt. Button azonban mással magyarázta a parton maradását.

„Kicsit megfáztam, és bár ez nem nehezíti az autóvezetést, semmiképp sem akarnék visszaesni – mondta Button, s ezzel már nyilvánvalóvá vált az is, hogy a válogatott pólósok miért nem rántották magukkal a vízbe az angolt, aki nem először találkozott a vízilabdával. – Nagy kedvem lett volna beugrani a srácok közé, és labdázni velük. Egyébként otthon, Angliában van egy barátom, aki vízilabdázik, és bajnok lett a hazai ligában, de elnézve a mai edzést is, nagyon sok munka van ebben a sportágban is."

Button elbeszélgetett a medence partján Kemény Dénessel, miközben a játékosok egymás között meccseltek. Az edzést lezáró lőgyakorlatnál az F1-es pilóta megkapta a kapitány sípját, és ő határozta meg, milyen ütemben lőjenek kapura a játékosok, akikkel utána kedélyesen elbeszélgetett, majd egy fotóra is összeállt a társaság.

A válogatott játékosai és Button szerencsét kívántak egymásnak július utolsó napjaira, a Magyar Nagydíj ugyanis a sanghaji világbajnokság döntőjének napjára, július 31-ére esik. A férficsapat ezért nem is a világbajnokság, hanem a jövő évi londoni olimpia pólódöntőjére invitálta meg a 2009-es világbajnokot. Az augusztus 12-i mérkőzés pontosan egy héttel a Magyar Nagydíj után lesz, úgyhogy Button akár el is mehet rá – a válogatott tagjainak viszont az idén és jövőre is le kell mondaniuk az F1-es Magyar Nagydíjon való részvételről…

Címkék: formula 1

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.