Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2021. Március 21. 07:06, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

COVID-19 fertőzésen átesett gyermekeknek nyílik utógondozó ambulancia

COVID-19 fertőzésen átesett gyermekeknek nyílik utógondozó ambulancia

Nagy az igény a gyerekeknek részére kialakított poszt-Covid-ambulanciára, ahová azokat a koronavírus-fertőzésen átesett gyerekeket várják, akiknek a betegség után egy hónappal is tüneteik vannak.

A Semmelweis Egyetem I. Számú Gyermekgyógyászati Klinikája Sürgősségi Betegellátó Osztályának vezetője azt mondta, hogy a klinika csütörtökön jelentette be az ambulancia nyitását, délutánra pedig már júliusig beteltek az időpontok.

Jelenleg az ambulancia csak szerda délelőtt várja az érintetteket, de az igényekhez igazodva új idősávokat nyitnak majd - tette hozzá.

Krivácsy Péter ismertette: a Covid hosszútávú tünetek közé tartozik a gyengeség, az iskolai teljesítménycsökkenés, a fejfájás, a hasi, a keringést és a légzést érintő panasz. Az osztályvezető arra kérte a szülőket, hogy időpontfoglalás előtt konzultáljanak a gyerek háziorvosával is, mert előfordulhat, hogy más probléma áll a tünetek hátterében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.