Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Május 14. 13:18, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Csaknem 174 ezer gyűrűt árverez el az adóhatóság

Csaknem 174 ezer gyűrűt árverez el az adóhatóság

Elektronikus árverésen értékesíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Pest Megyei Adóigazgatósága azt a csaknem 174 ezer gyűrűt, amelyet nem vett át a címzettje - közölte az adóhatóság kedden az MTI-vel.

A több mint fél tonnás, csaknem 16 millió forint értékű ékszerszállítmány Indiából érkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ám azt a csomag címzettje nem vette át. A NAV elektronikus árverésen értékesíti a gyűrűket, a befolyó pénz az államkasszába kerül.
Az érdeklődők a NAV elektronikus árverési felületén, a www.arveres.apeh.hu weboldalon licitálhatnak, ahol az árukészletről részletes információk és fényképek is megtalálhatók. A csomagban jó minőségű, szépen megmunkált köves gyűrűk voltak, amelyek többsége aranyszínű bizsu, de van közte ezüst, fekete, kék, piros, barna és lila is.
Az adóhatóság azért döntött az árverezés mellett, mert a magyar címzett úgy nyilatkozott, hogy nem ő rendelte az árut, így azt nem is vette át. A csomagról az indiai feladó szintén lemondott, a szállítmányozó pedig felajánlotta azt a magyar állam javára.
A NAV 5 éve működteti az elektronikus árverési felületet, ahol döntően ingóságok, főként gépjárművek kerülnek kalapács alá. A közép-magyarországi régió adóigazgatóságai által tavaly itt értékesített mintegy 1700 vagyontárgyból közel 640 millió forint árbevétel folyt be az államkasszába - zárul az adóhatóság közleménye.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.