Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Január 25. 07:53, hétfő | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Csaknem 2,8 millió forinttal támogatta a megye a kárpátaljai magyarokat

Csaknem 2,8 millió forinttal támogatta a megye a kárpátaljai magyarokat

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 2015 júniusában csatlakozott a Nemzetpolitikai Államtitkárság felhívásához, melynek célja a kárpátaljai magyarság megsegítése.

A gyűjtés az elmúlt év decemberében befejeződött. Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke sajtótájékoztató keretében adta át jelképesen az összegyűlt csaknem 2,8 millió szóló táblát Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkárnak.

Popovics György a sajtó képviselőnek elmondta, hogy az adománygyűjtés sikere az összefogásnak köszönhető, hiszen ebbe a nemes kezdeményezésbe a megyei önkormányzat bevonta a megye gazdasági érdekképviseleteit, a megyei kamarákat, vállalkozói szövetségeket. Ennek a felkérésnek köszönhetően a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága, a Komárom-Esztergom Megyei Ipartestületek Szövetsége, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Komárom-Esztergom Megyei Szervezete, a Komárom-Esztergom Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetsége valamint a Komárom-Esztergom Megyei Gazdasági Érdekképviseletek Szövetsége első szóra csatlakoztak a felhíváshoz. A felhívás eljutott a megye 76 települési önkormányzatához, a megyei önkormányzat képviselőihez és magánszemélyekhez is, akik szintén csatlakoztak az adománygyűjtéshez. A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat külön erre a célra létrehozott bankszámlájára december 10-ig 2.733.500 Ft gyűlt össze. A számlára 86 befizetés érkezett, ebből 24 önkormányzat 1.570.000 Ft-ot, 18 gazdasági társaság és érdekképviselet 782. 000 Ft-ot a maradék 381.500 Ft-ot magánszemélyek adományozták.

A közgyűlés elnöke kiemelte, hogy az összegyűlt összeget a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által javasolt szervezetekhez továbbította a megyei önkormányzat 2015. december végén. Ennek köszönhetően Kőrösmezőn 1,233.500 Forintból lajtoskocsit vásároltak a helyi óvoda és általános iskola ivóvíz szükségletének kielégítésére. Másfél millió forintból három település Asztély, Kisbégány, Beregújfalu egyenlő arányban részesült melyből tűzifát és élelmiszert vásároltak.

Potápi Árpád megköszönte, hogy Komárom-Esztergom megye csatlakozott a minisztérium felhívásához és külön kifejezte nagyrabecsülését azoknak, akik munkájukkal, adományukkal hozzájárultak ehhez a kezdeményezéshez. Elmondta, hogy országos szinten 280 millió forint gyűlt össze a nemzetpolitikai államtitkárság felhívására, de ez közel sem tartalmaz minden felajánlást, hiszen sokan szervezet külön gyűjtést, és saját maguk juttatták el adományaikat a rászorulóknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.