Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Január 30. 12:35, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Csaknem az egész országra kiterjesztették az ónos eső miatti figyelmeztetést

Csaknem az egész országra kiterjesztették az ónos eső miatti figyelmeztetést

Csaknem az egész országra kiterjesztette korábban ónos eső miatt kiadott figyelmeztetését a meteorológiai szolgálat. Több déli megyében már a riasztást is kiadták. Ezeken a területeken a következő órákban is ónos esőre kell készülni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével az egész országban érvényben van az ónos eső miatti figyelmeztetés.
Mint írták: délutánig az ország déli felében, majd ezt követően péntek éjfélig az Északi-Középhegység, az Alföld északi része és az északnyugati területek kivételével alakulhat ki időszakos, általában gyenge ónos eső, fagyott eső. A dunántúli területeken és a középső országrészben lehet jellemzőbb az időnkénti ónos csapadék kialakulása, de jelentősebb mennyiségű csapadék nem valószínű.
A Dunántúl északnyugati, északi felében (az idő előrehaladtával egyre inkább csak északnyugaton), illetve kisebb eséllyel a nap első felében a középső országrészben, illetve az Északi-középhegység térségében kialakulhat időszakos havazás. Péntek éjfélig a Dunántúl északi, nyugati felében általában 5 centiméter alatti, míg az Északi-középhegység térségében 2 centiméter alatti friss hó valószínű.
A fagypont alatt lévő összefüggő hótakaróval borított területeken a fokozatosan megerősödő délkeleti szél a nap második felétől (főként az éjszakai órákban, illetve a péntek napközben) helyenként (elsősorban Csongrád és Bács-Kiskun megye déli részén) hordhatja a havat - tették hozzá.

Címkék: Időjárás-eső

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.