Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Június 19. 14:04, vasárnap | Kék hírek
Forrás: infovárosok

Családi bizniszként loptak, amit csak tudtak

Családi bizniszként loptak, amit csak tudtak

Befejeztek most a rendőrök egy év elején indult lopási ügyet. A végére tíz helyszínhez tudták kötni - különböző felállásban - apát, két fiát és két további rokonukat.

A csapat egyik tagja hónapok óta letartóztatásban van, fiatalkorú testvére bűnügyi felügyeletét rendelte el a bíróság, a többiek: a személyi szabadságukban korlátozott fiúk apja, az ő élettársa, valamint a fiatalkorú nagybátyja szabadlábon védekezhetnek – közölte a rendőrség.

Idén januárban jelezték a rendőrségen, hogy egy nagykőrösi ház ablakainak párkánylemezeit ismeretlenek megrongálták, egy darabot el is vittek. A lopási kár nem volt jelentős, de a lemezek lefeszegetésével okozott rongálási kár több tízezer forintra rúgott. Néhány nappal később egy lakatlan ingatlan kerítését taposták le ismeretlenek, majd a kifeszített ajtón bejutva háztartási gépek kábeleit lopták el. Jártak hívatlanul egy másik lakatlan házban, ahonnan mosógépet, mikrohullámú sütőt, gázpalackot és kályhacsövet vittek el. A helyi buszpályaudvar mosdójából leszerelték a csaptelepet, csövet, majd távoztak, egy Sarkantyú utcai házból pedig négy aranygyűrűt loptak el.

Az illegális beszerzőkörutak zsákmányainak egy részét később hulladékátvevő helyeken, illetve zálogházban értékesítették – részletezte a rendőrség az ügyeket.
A fiatalkorút egy sportcipő ellopásával is meggyanúsították, amit egy helyi iskola öltözőjéből lopott.

A nyomozók a 17 éves, bűnügyi felügyelet alatt álló gyanúsítottat tíz, 37 éves apját három, 24 éves unokabátyját négy, 18 éves, letartóztatott testvérét egy, az unokabáty 29 éves élettársát két helyszínhez tudták kötni.

A Nagykőrösi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a lopás bűntettének és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.