Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Február 05. 13:54, kedd | Helyi
Forrás: lvp / fotó: illusztráció

Csaló méri fel a nyugdíjasokat Esztergomban

Csaló méri fel a nyugdíjasokat Esztergomban

A nyugdíjfolyósító munkatársának mondva magát keresi fel az esztergomi nyugdíjasokat egy csaló. Az álügyintéző egy nyomtatvánnyal illetve kitöltése közben méri fel áldozatai helyzetét.

Egy álügyintéző járja a várost, és egy általa készített nyomtatvánnyal keresi az esztergomi nyugdíjasokat, azzal az álindokkal, hogyha szeretnének jövőre nyugdíjemelést kapni, akkor azonnal töltsék ki személyes adataikkal a kérdőívet, amely nemcsak a TAJ-számot, személyigazolvány számot tartalmazza, hanem életkörülményeit is felméri a kiszemelt áldozatnak, így például, hogy egyedül él el.

Minderre az esztergomi polgárőrség hívta fel az esztergomiak figyelmét. A férfi világos bőrű, őszes hajú, 40-45 év körüli, 170-175 centiméter magas, és a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyintézőjének adja ki magát.

A kitöltés ideje alatt a csaló felméri az áldozat otthonát, körülményeit, értékeit, melyek közül akár azonnal is lophat, vagy később visszatérhet értük. Éppen ezért mindenki figyeljen oda idős rokonára, ismerősére, és hívjuk fel családtagjaink figyelmét is, hogy ne engedjenek be otthonukba hasonló szöveggel senkit.

A Komárom-Esztergom megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság a nyugellátással kapcsolatos ügyeket kizárólag ügyfélszolgálati irodáin, Esztergomban a Széchenyi tér 6 szám alatt, vagy postai esetleg elektronikus úton intézi.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT