Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Március 27. 08:31, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/Szövetség Esztergomért

Csatlakoztak a Nők a Szövetséghez

Csatlakoztak a Nők a Szövetséghez

Aláírták szerda délután a Szövetség Esztergomért társelnökei és a Nők a Mindennapokért Egyesület a Szövetséghez való csatlakozási nyilatkozatot a Rondellában.

Miután a közelmúltban jelezte a Nők A Mindennapokért Egyesület csatlakozási szándékát, a Szövetség Esztergomért alapító tagjai megvitatták és elfogadták azt. Az egyes alapító szervezetek ráadásul tagjaikkal is egyeztettek, így például a Fidesz Esztergomi Szervezete kedden taggyűlésen támogatta Nők A Mindennapokért Egyesület csatlakozását.

Ezt követőn szedán délután az esztergomi Rondellában aláírták a Szövetség Esztergomért társelnökei valamint a NAMI részéről Kinál Katalin a csatlakozási nyilatkozatot.

A Nők a Mindennapokért Egyesület 2011-ben alakult, azóta 10-12 fő állandó tagsággal, és további 10-12 fő segítővel működik. A NAMI alapszabályban meghatározott céljai és feladatai többek között: a közösségi élet fejlesztése, helyi igényekre, szükségletekre, helyi tudásra épülő fejlesztési folyamatok segítése, az életminőség javítása, egészségmegőrzés és egészségvédelem. További céljuk, hogy közreműködjön a széles rétegeket érintő problémák felmérésében (főleg Esztergom és környékén), és az azt célzó megoldási javaslatok kidolgozásában, a helyi és területi önkormányzatok, valamint a nyilvánossággal való megismertetésében. Az elmúlt években fentiek szellemében több, kisebb-nagyobb rendezvény fűződik nevükhöz, szerveztek adventi vásárt, segítettek ételt osztani rászorulóknak, részt vettek a Szegényházi Kápolna javára rendezett Polgári Bál szervezésében.

A Nők A Mindennapokért Egyesület idén márciusi taggyűlésén döntött arról, hogy csatlakozni kíván a Szövetség Esztergomért közéleti együttműködéshez.

Szövetség Esztergomért a Nők a Mindennapokért Egyesület csatlakozása

A Szövetség Esztergomért tagszervezetei – a Fidesz, a KDNP, a Fidelitas Esztergomi Szervezete, a Rudnay Sándor Alapítvány, az Esztergom Barátainak Egyesülete – egyhangúlag támogatták a NAMI csatlakozási szándékát. A tagszervezetek ceremónia előtt felszólaló képviselői valamennyien hangsúlyozták: csakúgy, mint az élet valamennyi területén, így a közéletben is elengedhetetlenül szükséges a nők részvétele.

A csatlakozási nyilatkozatot a NAMI részéről Kínál Katalin, az egyesület elnöke látta el először kézjegyével, majd a többi résztvevő szervezet képviselői – a Fidesz részéről György Róbert elnök, a KDNP részéről Dr. Szerencsés Gergely titkár, a Fidelitas részéről Heer Ádám elnök, az EBE részéről Koditek Pál elnök, a Rudnay egyesület részéről Dr. Németh József elnök – írták alá.

Szövetség Esztergomért a Nők a Mindennapokért Egyesület csatlakozása

A Szövetség Esztergomért koordinátora, Dr. Völner Pál államtitkár az ünnepélyes ceremóniát követően találkozott a NAMI vezetőjével, és látta el kézjegyével a csatlakozási nyilatkozatot.

A NAMI belépésével immár hattagúvá bővült a Szövetség Esztergomért, amely tavaly ősszel alakult. Ezzel hosszú évek óta görgetett adósságát sikerült felszámolnia az esztergomi jobboldal meghatározó szereplőinek, hiszen a szövetség Magyar Nemzeti demokratikus, keresztény értékrendet követ, és nyitott a jobboldal társadalmi és civil szervezetei és polgárai számára.

A Szövetség Esztergomért kész összefogni minden olyan segítő szándékú polgárral, egyesülettel és szervezettel, aki támogatni kívánja Esztergomnak az ország első fővárosához méltó kialakítását és fejlesztését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.