Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Április 15. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: lvp/fotó:MTI

Csúcsra járnak a sebességmérők Esztergom környékén!

Csúcsra járnak a sebességmérők Esztergom környékén!

Maratoni, 24 órás, országos sebességellenőrzést tart április 16-án reggeltől a rendőrség. A mérés 1200 helyszínét akár az autósok is kijelölhették erre a napra. Esztergom környékén ITT mérnek majd!

Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) 24 órás összeurópai sebességellenőrzést, úgynevezett Speedmarathon-t szervez, melyhez húsz ország között Magyarország is csatlakozott. Az április 16-án reggel 6 órakor kezdődő akció során az egyenruhások 24 órán keresztül ellenőrzik a közlekedők sebességét. A mérések helyszínét akár az autósok is kijelölhették, azokhoz ugyanis bárki elküldhette javaslatát emailben – hívta fel erre a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője korábban.

Óberling József kifejtette, az akció célja a figyelemfelhívás arra, hogy Európa-szerte még mindig a gyorshajtás a fő baleseti ok, és a sebességtúllépés komoly veszélyt jelent.

„Magyarországon április 16-án reggel 6 órától 17-én reggel 6 óráig így azokon a helyszíneken fog legfeljebb négy órán keresztül sebességméréseket végezni a rendőrség, ahol azt az állampolgárok indokoltnak tartják. A tervek szerint összesen mintegy 1200 helyszínen mérik majd a sebességet kollégáink” – mondta közlekedésrendészeti főosztály vezetője.

A kezdeményezés 2012-ben Észak-Rajna-Vesztfália rendőrségétől indult el, melynek tagjai úgy döntöttek, hogy a lakosság segítségét kérik abban, szerintük hol indokolt fellépni a gyorshajtók ellen. Az akció olyan jól sikerült, hogy 2013-ban már valamennyi német szövetségi tagállam így járt el, a maratoni sebességmérésnek elnevezett akciót pedig tavaly már több más uniós tagállam is alkalmazta.

ITT mérnek majd a rendőrök!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.