Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Február 09. 13:24, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Csuklyás támadók géppisztolyból tüzet nyitottak rendőrökre Marseille-ben, senki sem sérült meg

Csuklyás támadók géppisztolyból tüzet nyitottak rendőrökre Marseille-ben, senki sem sérült meg

Csuklyás támadók Kalasnyikov gépkarabélyokból tüzet nyitottak egy járőröző rendőrautóra hétfőn a dél-franciaországi Marseille-ben, ahol Manuel Valls francia miniszterelnök délután látogatást tesz - közölte egy meg nem nevezett rendőrségi forrás.

Az eset a város egyik északi negyedében történt, amely közismert drogbandáiról. A lövöldözésben senki sem sérült meg.
A rendőrség egy különleges egységet vezényelt a negyedbe, amelyet teljesen lezártak - tette hozzá a forrás.
A France Info hírrádió helyszíni tudósítása szerint a második legjelentősebb francia város 7 ezer lakosú Castellane nevű negyedében drogbandák közötti fegyveres leszámolás történt.
A La Provence című regionális újság honlapja szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy "több csuklyás férfi lövöldözött a levegőbe kalasnyikovokkal". A lövések zajára a helyszínre érkező rendőrautóra is rálőttek a fegyveresek, de senki sem sérült meg.
A rendőrség azonnal lezárta a környéket, a gyerekek nem hagyhatják el az oktatási intézmények épületét, a lakótelepek fölött helikopterek köröznek. Olivier Martocq, a France Info tudósítója szerint a kezdeti izgalom után teljes a nyugalom a negyedben.
A kikötővárosban évek óta nagyon magas a kábítószer-kereskedelemhez kapcsolódó bűnözés. Legutóbb január 15-én öltek meg egy 25 éves férfit egy drogbandák közti leszámolásban.
A lövöldözés néhány órával azelőtt történt, hogy Manuel Valls miniszterelnök először látogat el délután kormányfőként Marseille-be, ahol belügyminiszterként korábban többször is megfordult. A miniszterelnököt elkíséri Bernard Cazeneuve belügyminiszter és Najat Vallaud-Belkacem, az oktatási tárca vezetője. A látogatás eredeti célja az, hogy üdvözölje a bűnözés és az erőszak leküzdésére az elmúlt két és fél évben tett átfogó erőfeszítéseket Franciaország egyik legveszélyesebbnek tartott környékén. Valls várhatóan az anyagi erőforrások növelésére is ígéretet tesz a bűnözés visszaszorítása érdekében.
A január eleji, 17 áldozatot követelő párizsi terrortámadások óta maximális a terrorkészültség Franciaországban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.